16 Ιανουαρίου 2019
Share

Το σκωτσέζικο ντους που προσφέρεις δεν σε τιμά

Και πρόβλημα κανένα και όλα σεβαστά και κατανοητά. Αν εσύ αποφάσισες τώρα κάπου σε αυτή την ηλικία. Να κάνεις την επανάσταση σου,με βρίσκεις σύμμαχο σου.Αν στα ξαφνικά κατάλαβες πώς πρέπει να επαναπροσδιοριστεις, έχω την καλή διάθεση να σου δείξω και μια δίοδο που μπορεί να σε βγάλει από το αδιέξοδο σου. Όλοι πνιγήκαμε κάποτε σε μια σχέση, σε ένα γάμο. Όλοι ήμασταν σε ενα παλατζο φεύγω- δεν φεύγω. Μετρώντας τα υπέρ και κατά. Μεμπτό ουδέν. Άκου όμως να σου πω τι απαγορεύεται ρητά, κατηγορηματικά και μπαίνει ένα τεράστιο Χ.

Σου απαγορεύω να νομίζεις ότι μπορείς με ανακρίβειες να παραπλανεις τον άλλον που έχεις απέναντι σου. Σου απαγόρευω να έχεις την παραμικρή αμφιβολία για τον αν η φυγή σου ήταν τελικά ένα τεράστιο λάθος, αλλά προκειμένου να ρίξεις τα μούτρα σου και να γυρίσεις πίσω, γεμίζεις τον άλλον με λόγια που όταν τον κοιτάς στα μάτια, εσύ βλέπεις κάποιον άλλον εκεί. Σου απαγορεύω να έχεις έστω και την παραμικρή φαεινή ιδέα, να το παίζεις ελεύθερο πνεύμα, ακομπλεξαριστος και να περνάς το προφίλ του πρώην, που ούτε κατά διάνοια δεν σκέφτεσαι πως τελικά μπορεί και να χώρισετε πραγματικά απο σκαναρισμα. Σου απαγόρευω να σκορπας στιγμές δανεικές, σε εκείνους που βάζουν πράγματα στην άκρη προκειμένου να είναι μαζί σου.Σου επιτρέπω και σου προτείνω να είσαι ευθύς.

Σε παρακινώ να κάτσεις και να πεις ακριβώς τα πράγματα όπως έχουν και άσε τον άλλον να αποφασίσει αν θέλει όντως να περάσει ελάχιστες στιγμές μαζί σου. Η δική σου ανάγκη για την πολυπόθητη ελευθερία σου,μπορεί να γίνει θηλιά στο λαιμό του άλλου ξέρεις.Το δικό σου σκωτσέζικο ντους που προσφέρεις δεν σε τιμά. Το να νομίζεις πως λέγοντας με τον τρόπο σου πόσο άτυχος θα είναι ο άλλος αν δεν υπάρχεις στη ζωή του είναι μπούρδες το λιγότερο.Σε προκαλώ να σκεφτείς πώς δημιουργωντας “αυλή” στο τέλος θα βρεθείς πιο μονος και από τον πιο μόνο. Σου προτείνω να λάβεις υπόψιν σου οτι χαμπαρι άνετα ίσως σε έχουν πάρει και όπως “γλεντας” να σε γλεντανε. Σε παρακινώ όντως να σκεφτείς σοβαρά πως μια σχέση που τελεί υπό κατεδάφιση, δεν σώζεται με μπρατσακια,ούτε με δεκανικια. Για σκέψου το λίγο..Σου απαγόρευω λοιπόν να νομίζεις πώς εσύ είσαι ο έξυπνος και ο άλλος το βλήμα. Υπάρχει και μια παροιμία ξέρεις για το έξυπνο πουλί και τι παθαίνει στο τέλος.

Μαρία Ι.

About Guest Μεταξύ μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει