Άντρας λογιέται εκείνος που ζητάει συγγνώμη, όχι τα ρέστα

Άντρας λογιέται κάποιος επειδή σε  ημερεύει με το βλέμμα του, όχι επειδή σου επιδεικνύει την δύναμη του.
Δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδείξει κάτι, είναι αρσενικό, το λένε τα μάτια του, τα χέρια του, η περπατησιά του. Δε γεννήθηκε από μια γυναίκα για να βασανίζει γυναίκες με το φέρσιμο του αλλά για να τις αγαπάει και να τις προστατεύει. 
 
Άντρας δεν είναι αυτός που θα πει, δίψασα, πείνασα, πόνεσα, αλλά εκείνος που θα σε ρωτήσει εάν διψάσεις, πεινάσεις ή πονέσεις πρώτα από τον εαυτό του. 
 
Έχουμε πάντα από φύση μας εμείς οι γυναίκες αυτό το προστατευτικό απέναντι τους, ο σωστός όμως άντρας θα το απολαύσει αλλά δεν θα το εκμεταλλευτεί. Που σημαίνει πως δεν θα ξεχάσει τον ρόλο του κάτω από όποιες συνθήκες του δίνεται αυτή η απλόχερη αγάπη από μια γυναίκα.
 
Ο άντρας δεν αφήνει την σύντροφο του να αμφιβάλλει και να ζει με ανασφάλειες για την αγάπη του. Την δίνει απλόχερα χωρίς να τσιγκουνεύεται. Έτσι κ αλλιώς δεν είναι γραμμένο κάπου, ότι εκείνος που κράτησε αμυντική στάση, που την αφήνει να ζει στο μυστήριο, στο ίσως, στο μπορεί, ευτύχησε ενώ ο άλλος που της έδωσε την αγάπη του άδολα δυστύχησε. Δεν υπάρχουν συνταγές. 
 
Η γυναίκα αγαπάει την σιγουριά που της προσφέρει μια αγκαλιά, αγαπάει το να είναι αναντικατάστατη στην καρδιά ενός άντρα, λατρεύει να σκέφτεται πως για εκείνον είναι η πιο όμορφη.
 
Στην τελική κανένας δεν ζει με συμβόλαια και μαθηματικές πράξεις αλλά με την πεποίθηση ότι είναι μοναδικός στην καρδιά ενός άλλου.
 
Τι να το κάνεις να κρατιέσαι, να μετράς, να ξαναμετράς πόσα έδωσες, πόσα πήρες κάθε τρεις και λίγο;
Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο και δώσε το συναίσθημα σου, μόνο έτσι θα κυλήσει μέσα σου εκείνος ο φοβερός ιός που λέγεται αγάπη και θα σε κυριεύσει.
 
Δεν λέω καλό είναι να είμαστε υποψιασμένοι, να προσέχουμε, να διατηρούμε πάντα σε ένα μέρος μέσα μας την αμφιβολία. Αυτό όμως να μην είναι ο σκοπός και ο κανόνας μας, γιατί δε θα ζήσουμε πραγματικά τίποτα. Θα βαστιόμαστε πάντα μήπως δώσαμε παραπάνω, τι χρωστάμε, πόσα ρέστα θα πάρουμε.
 
Σίγουρα σε έναν πραγματικό άντρα αξίζει και μια πραγματική γυναίκα, που θα του συγχωρέσει και λάθη του και θα τον κερδίσει με την αληθινή της αγάπη. Κανένας δεν είναι τέλειος και αλάθητος. Η αγάπη κρίνεται στα δύσκολα, στα ζόρια και στην υπέρβαση που μπορούμε να κάνουμε αφού αγαπάμε πραγματικά. Να συγχωρέσουμε. 
 
Μπέττυ Κούτσιου 
 
“Άντρας λογιέται εκείνος που ζητάει συγγνώμη, όχι τα ρέστα.”

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *