4 Σεπτεμβρίου 2019
Share

Σεπτεμβριάτικα δειλινά στο κέντρο της Αθήνας

Τα Σεπτεμβριάτικα δειλινά στο κέντρο της Αθήνας, τόσο υπόγεια όμορφα, τόσο γήινα… Άνθρωποι πάνε κι’έρχονται σε Ερμού και Αθηνάς με ηλιοκαμμένα δέρματα, κουβαλώντας ακόμη λίγο καλοκαίρι επάνω τους. Με ξανοιγμένα μαλλιά από τον ήλιο και καλοκαιρινά φιλιά να κρέμονται απ’ τα χείλη τους. Με Αυγουστιάτικες υποσχέσεις για σμίξιμο το ερχόμενο καλοκαίρι στις τσέπες τους.

Τα Σεπτεμβριάτικα δειλινά στο κέντρο της Αθήνας, τόσο μυστηριακά και ενεργειακά φορτισμένα… Ένα ζευγάρι φιλιέται στη Βουλής και ένα άλλο, μελλοντικό κάνει την πρώτη του χειραψία στην Πλατεία Συντάγματος. Μια παρέα πίνει τσίπουρα στους Διόσκουρους και δύο εραστές χωρίζουν με δάκρυα στα μάτια τις ζωές τους στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Τα Σεπτεμβριάτικα δειλινά στο κέντρο της Αθήνας, στιχάκια σε τοίχους και γκράφιτι… Μουσικάντηδες που σε ταξιδεύουν πίσω στο νησί με τις μελωδίες τους. Ηλιοβασίλεμα στο Γκάζι όπως περνάς με τον ηλεκτρικό. Βόλτα στην Παλιά αγορά μετά την πρώτη μέρα στη δουλειά.

Τα Σεπτεμβριάτικα δειλινά στο κέντρο της Αθήνας, σμίξιμο με φίλους συνοδευόμενα από γέλια και χαρές. Επιστροφές εκεί που πάντα θες να επιστρέφεις. Και η πεποίθηση ότι τίποτα δεν χάνεται για πολύ. Απλά αναστηλώνεται και επιστρέφει σε σένα με άλλη μορφή. Όπως οι εποχές του χρόνου. Όπως ένα φθινόπωρο μετά την κάψα του καλοκαιριού.

Εύα Κοτσίκου

About Εύα Κοτσίκου

Είμαι η Εύα και ζω στον δικό μου ονειρόκοσμο ο οποίος αποτελείται από χαρτιά, μολύβια και λέξεις. Μεγαλωμένη στην πιο μποέμ συνοικία της Αθήνας, τα Πετράλωνα, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι λάτρης του Κέντρου. Αγαπώ να βολτάρω στα Αθηναϊκά στενά, τους καλλιτέχνες και την ποίηση του δρόμου, την ποίηση γενικότερα, τη σοκολάτα και τα χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων.
Δηλώνω αιώνιο παιδί και πιστεύω ότι η ευγένεια, η θετικότητα και η καλοσύνη μπορούν να μαλακώσουν και την πιο σκληρή καρδιά. Γελάω δυνατά και συγκινούμαι εύκολα. Γράφω παντού, όπου βρω, ακόμα και σε χαρτάκια για τσιγάρα και ας μην καπνίζω. Μπορώ να εμπνευστώ ακόμα και από έναν κόκκο άμμου. Λατρεύω τα τραγούδια και τα ταξίδια, ειδικά αυτά που κάνω πάνω σε χάρτινα καράβια... Είμαι η Εύα και στόχος μου είναι να σας πάρω μαζί μου στα ταξίδια αυτά...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει