23 Ιανουαρίου 2020
Share

Για τους άνδρες εκείνους που ξέρουν να τιμούν τη γυναίκα τους

Υπάρχει πάντα ένα ποσοστό, που έρχεται και παίρνει μπάλα και τους υπόλοιπους μαζί. Μα εγώ δε θα σταθώ σε αυτό το ποσοστό. Αρκετά έχουν ειπωθεί και γραφτεί. Ύμνος στα ανδρείκελα; Ξανά; Ευχαριστώ, δε θα πάρω!

Όχι άλλο. Εγώ σήμερα θα σου πω για εκείνους, τους άλλους. Τους άντρες, τους παντελωνάτους.

Εκείνους που τιμούν το φύλο τους, τιμώντας τη γυναίκα.
Για εκείνους που δε στάθηκαν ποτέ στην εμφάνιση της Barbie και τη ναζιάρικη και εύπλαστη προσωπικότητα.
Γιατί αν το καλοσκεφτείς, αυτό επιδιώκουν οι άλλοι, οι άνευ λόγου και αιτίας περίπου αποκαλούμενοι, άντρες.
Ελαφρόμυαλα κοριτσάκια, που αρέσκονται σε μια εμφάνιση, για να μπορούν να δείξουν υπεροχή.

Για εκείνους λοιπόν που φροντίζουν κάθε μέρα να ακούν τη γυναίκα, να ενδιαφέρονται για εκείνη, να σηκώνουν το ακουστικό και να ρωτούν πως ήταν η μέρα τους, ναι, πρόσεξες τη λεπτομέρεια;
Να ακούνε.
Σου φαίνεται περίεργο έτσι; Κι όμως.

Είναι οι ίδιοι εκείνοι που θα σηκωθούν πιο νωρίς από εσένα και θα σου φέρουν μια κούπα ζεστό καφέ στο κρεββάτι, θα σε φιλήσουν γλυκά και μαζί θα συζητήσετε τι πλάνα έχεις για το υπόλοιπο της μέρας. Εκείνοι που σαν να νιώθουν την πίεση σου στη δουλειά, θα σου στείλουν ένα σε σκέφτομαι και θα σε κάνουν να χαμογελάς την υπόλοιπη μέρα σου. Εκείνοι οι άντρες.

Οι μπροστάρηδες, που θα μπουν μπροστά, θα σε υποστηρίξουν κι ας είσαι γυναίκα δυναμική. Ξέρουν πολύ καλά πόση ευαισθησία έχεις μέσα σου και γνωρίζουν το λόγο που δείχνεις σκληρή. Μα πρόσεξε την τεράστια και χαοτική διάφορα. Αυτοί οι άντρες δε θα εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες σου. Δε θα πατήσουν την ευαισθησία σου ούτε και θα την χρησιμοποιήσουν εναντίον σου. Στο είπα και πριν, εδώ μιλάμε για άντρες. Όχι τύπου άντρες.

Ναι, ναι, αυτούς που θα συγκινηθούν μαζί σου βλέποντας την χαζοταινία, κι ας είναι το σενάριό της βαρετό.
Είναι όμως αυτό που εσύ γουστάρεις και εκείνοι ξέρουν πως σε θέλουν σε όλες τις στιγμές σου. Μα σε όλες!
Στις δύσκολες σου στη δουλειά, στις εμπύρετες μέρες σου, που η εμφάνιση σου θυμίζει άνθρωπο των σπηλαίων σε κατάρρευση, στην γκρίνια γιατί τσακώθηκες με την κολλητή σου, σε όλα.

Δεν ξέρω αν είσαι από τις τυχερές λοιπόν και αυτό που μόλις διάβασες το έχεις στη ζωή σου, εγώ θέλω μόνο να σου πω, πως αυτοί οι άντρες υπάρχουν και ξέρουν να ξεχωρίζουν τα διαμάντια μέσα στη λάσπη.
Και για αυτούς εγώ σήμερα νιώθω ευλογία που γεννήθηκα γυναίκα.

Ιωάννα Νικολαντωνάκη

About Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει