Φίλη – φίδι: το χειρότερο δάγκωμα αυτή θα στο κάνει

Αν σε ρωτούσαν στο παρελθόν, θα ορκιζόσουν στο όνομα της φιλίας σας. Τόσα είχατε περάσει μαζί, ανηφοριές και κατηφοριές. Δάκρυα, γέλια, αγκαλιές, σαχλαμάρες και ανομολόγητα μυστικά. Τα οποία σε ποιον άλλον θα μπορούσες να εμπιστευτείς εκτός της φίλης σου; Σε κανέναν, μπορώ να απαντήσω εκ μέρους σου με σιγουριά.

Γιατί σε εκείνη άνοιγες την ψυχούλα σου και αυτό ήταν αμοιβαίο, αφού ανάμεσα σας υπήρχε ειλικρινής και άδολη αγάπη. Διότι οι άντρες έρχονται και φεύγουν, όμως οι φίλες μένουν. Αφού ανάμεσά σας υπήρχε κατανόηση και ανόθευτη εκτίμηση. Αυτή δε θα σε παρεξηγούσε όπως κι εσύ από την άλλη εκείνη, τόσα είχατε περάσει μαζί.

Γνωρίζατε η μια τα στραβά της άλλης και είχατε χτίσει τη φιλία σας πάνω σε γερά θεμέλια αλληλοαποδοχής. Μονό και να κατηγορούσε κάποιος μια από τις δυο σας, έπεφτε η άλλη να τον φάει. Πικραινόταν εκείνη, έτρεχες εσύ να της πεις πως δεν αξίζει να στεναχωριέται. Ήσουν πολύτιμη και αυτή μετά από τόσα χρόνια, το ήξερε με σιγουριά. «Εγώ θα είμαι δίπλα σου σε κάθε επιλογή σου για να σε στηρίζω, προχώρα εσύ και μη σε νοιάζει», λέγατε η μια στην άλλη. «Ας χαμογελάσει το χειλάκι σου να χαρώ με τη χαρά σου, φίλη μου».

Αρκεί να μην είναι μεγαλύτερη από τη δικιά μου ευτυχία, ακούστηκε μέσα από τα δόντια. Ενώ στα αυτιά σου έμοιασε αυτή η φράση με συριγμό φιδιού και ένοιωσες σαν το προαναφερθέν ερπετό να σε ακούμπησε και να ανατρίχιασες από την παγωμάρα του αγγίγματός του. Αισθάνθηκες μια ζαλάδα και ανακάτεμα από την ταραχή. Μονολογούσες ότι δεν μπορεί να ειπώθηκε αυτό από την καρδιακή σου φίλη. Πως ήταν δυνατόν, αναρωτήθηκες. Όμως επόταν και συνέχεια γιατί πάνω εκεί που ένοιωσες το δάγκωμα του φιδιού, αυτό άρχισε να διαχέει το δηλητήριό του για’ σένα σε όλο τον περίγυρο σου.

Φυσικά εσύ ταράχτηκες, έκλαψες, πόνεσες, μα εξηγήσεις δε ζήτησες. Για ποιο λόγο άλλωστε, αρκεί που κατανόησες και που έμαθες να φυλάγεσαι. Έχοντας σαν φωτεινή υπενθύμιση στο νου σου όμως, το ότι η φίλη – φίδι κάνει το χειρότερο δάγκωμα και πια, εσύ ήξερες καλά τα χαρακτηριστικά της για να τη διακρίνεις.  

Χριστίνα Ρογκάκου     

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *