Η καθηγήτρια που τόσο πολύ αγάπησα

Ήταν Μάρτιος του 2019 όταν στο σχολείο μας ήρθε η καλύτερη καθηγήτρια του κόσμου όλου. Από το πρώτο κιόλας λεπτό που την αντίκρισα, κατάλαβα πως αυτή η γυναίκα ήρθε για να με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Έτσι ένιωθα και όντως έτσι έγινε. Μια γυναίκα δυναμική, γεμάτη πάθος για ζωή και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν τη θυμάμαι ούτε μια στιγμή σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που είχα την τιμή να την έχω καθηγήτρια να ήταν νευριασμένη ή να μας μίλησε απότομα. Ένας άνθρωπος έξω καρδιά, που μου άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις και άλλαξε τη ζωή μου προς το καλύτερο.

Ήταν από αυτούς τους ανθρώπους που μόνο με το βλέμμα τους σου φτιάχνουν τη μέρα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή η συνεργασία μας ήταν άψογη και τα συναισθήματα αγάπης που είχα γι’ αυτήν όλο και αυξάνονταν. Την θαύμαζα και ακόμη τη θαυμάζω. Η κυρία Βίκυ είναι από αυτές τις καθηγήτριες που διδάσκουν γιατί πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να γεμίσουν τις καρδιές των παιδιών με αγάπη και ευτυχία. Η αδυναμία που της έχω δεν περιγράφεται με λόγια.

Η κυρία Βίκυ είναι η μοναδική καθηγήτρια που είχα στη ζωή μου που κατάφερε να με κάνει να εκφράσω τα συναισθήματα μου γι’ αυτήν. Τόση αγάπη που της έχω άλλωστε, δεν μπορούσε να κρυφτεί μέσα μου! Ακόμη θυμάμαι τη σφιχτή, με τόση αγάπη αγκαλιά που μου έδωσε την τελευταία μέρα του σχολείου. Την τελευταία εκείνη μέρα, που τα δάκρυα μου, φτάνοντας στο σπίτι έτρεχαν ποτάμι γιατί δεν ήξερα πότε θα την έβλεπα ξανά.

Λίγοι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τόση αγάπη από με μια καθηγήτρια κι εγώ είμαι πολύ τυχερή και υπερήφανη που γνώρισα αυτή τη γυναίκα. Δέθηκα τόσο πολύ μαζί της, λες και την ήξερα χρόνια, και όμως μόνο τρεις μήνες έφταναν για να νιώσω τόσα πολλά συναισθήματα και τόση μεγάλη ευγνωμοσύνη που την είχα στη ζωή μου! Τρεις μήνες γεμάτοι χαμόγελα, αγάπη και μαθήματα ζωής. Τρεις μήνες… αρκετοί για να χτιστεί ένας απέραντος σεβασμός, θαυμασμός και απέραντη αδυναμία προς το πρόσωπο της!

Κυρία Βίκυ, σας ευχαριστώ που εμφανιστήκατε στη ζωή μου!

Αντωνία Καρατζιά

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *