Τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση; Ευχαριστώ, δε θα πάρω!

Δεν είναι πως θα μπεις σε μια σχέση που δε θα έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά είναι και τι θα επιφέρεις με κάτι τέτοιο. Πέρα από το ηθικό κομμάτι, υπάρχει το ρίσκο να τα τινάξεις όλα στον αέρα. Να είσαι η αιτία που θα τρίξουν τα θεμέλια του άλλου δεσμού. Και ας δεχτώ τη φράση πως “για να μπει κάποιος ανάμεσα σε άλλους δύο, σημαίνει πως εκείνοι αφήσανε κάποιο παράθυρο ανοιχτό”, απ’ όπου και να το δεις, οι απόψεις είναι πολλές. Και ο καθένας έχει δίκιο και άδικο. 

Τη συναισθηματική σου φόρτιση όμως τη σκέφτηκες; Την υπολόγισες; Μπορείς να μοιράζεσαι κάποιον; Σ’ αξίζει να είσαι μόνο για να περνάτε καλά και μετά να κοιμάσαι σε άδειο κρεβάτι; Σκέψου πόσο θα αδειάζεις κάθε φορά που θα σκέφτεσαι πως αγκαλιάζει ή κάνει έρωτα με το έτερον του ήμισυ. Δε θα πονάς; Η ζωή δεν είναι μόνο σαρκική απόλαυση. Θέλεις κάποιον δίπλα σου κάθε στιγμή. Κάθε φορά που τον έχεις ανάγκη. Θέλεις μια έξοδο, που δε θα κρύβεστε. Μια βόλτα, δίχως να λέτε δικαιολογίες στους άλλους. Έναν περίπατο, που τα χέρια σας θα ενώνονται καθώς θα βαδίζετε. Αμέτρητα πρωινά, που θα ξυπνάτε μαζί. Μια σφικτή αγκαλιά, στις δύσκολες πτυχές της ζωής.

Σκέψου τι είναι πιο πολύτιμο και διάλεξέ το. Να είσαι το τρίτο πρόσωπο και να υποφέρεις κάθε φορά που θα αποχωρίζεστε; Να παλεύεις με τη ζήλια σου, όταν θα σου λέει να μην ενοχλείς; Να είσαι η αιτία που ίσως προδοθεί ένας άνθρωπος; Σε γεμίζει αυτό; Να είσαι η καβάτζα κάποιου για λίγες ώρες της εβδομάδας;
Δε θέλεις να νιώθεις πως είσαι προτεραιότητα; Να είσαι με κάποιον που θα βαδίζεις δίπλα του; Να αγαπάει μόνο εσένα και να στο δείχνει;  Να είστε μαζί. Να είστε ερωτευμένοι και να μην το κρατάτε μυστικό; Να νιώθεις ευτυχία δίχως να τη μοιράζεσαι;

Αν ρωτάς τη δική μου γνώμη, τον εαυτό μου τον κοστολογώ με όλα τα καλά συναισθήματα του κόσμου. Την ψυχική μου υγεία, επίσης. Άρα, το να γίνω το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση… ευχαριστώ, δε θα πάρω!

Εύη Π. Γουργιώτη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *