2 Ιουλίου 2024
Share

Για όλα εκείνα που μου χαρίζεις

Δεν ήθελα πολλά στη ζωή μου. Μου αρκούσαν τα λίγα. Ίσα ίσα να λέω πως είμαι καλά. Μέχρι που γνώρισα εσένα. Εσένα που άλλαξες τα πάντα γύρω μου. Και θέλω πολλά πια! Τόσo πολλά που να ξυπνάω κάθε πρωί και να ευγνωμονώ το Θεό που σε έστειλε κοντά μου.

Θα μου πεις για ποια “πολλά” μιλάω… Εσύ όμως ξέρεις. Για όλα εκείνα που δε χρειάζεται να σου τα ζητήσω. Μου τα χαρίζεις απλόχερα συνεχώς. Για όλα τα συναισθήματα που μοιράζεσαι μαζί μου. Που νιώθεις για μένα. Που δίχως αυτά, δε θα μπορούσα να γράψω για την αγάπη σου. Για αυτή την πολλή αγάπη που μου έχεις. “Μα, μετριέται η αγάπη σε ποσότητα;”, θα με ρωτήσεις. Μετριέται, θα σου πω. Το να αγαπάμε, σημαίνει πως είμαστε πάνω απ’ όλα άνθρωποι. Αλλά δεν αγαπάμε τους πάντες το ίδιο. Εσένα, ειδικά εσένα και μόνο εσένα, σ’ αγαπώ ως το τέρμα!

Εδώ μιλάω για τη συντροφική, ερωτική και ουσιώδη αγάπη που μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.
Γι’ αυτό θέλω πολλά. Δε μου αρκεί λίγη αγάπη, λίγα φιλιά, λίγες αγκαλιές, λίγος σεβασμός, λίγος χρόνος, λίγη υπομονή, λίγη κατανόηση, λίγα απ’ όλα γενικά. Θέλω τα πάντα σου, να γίνουν ένα με τα πάντα μου. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να βαδίσουμε την κοινή πορεία μας σε ομαλό στρωμένο δρόμο και ας υπάρχουν δίπλα του “αγκάθια” πολλά.

Αν εμείς συνεχίσουμε αυτή την ιστορία αγάπης, όπως την ξεκινήσαμε, θα βρίσκουμε λύσεις σε ό,τι εμποδίζει τα όνειρά μας.
Αρκεί τα βλέμματά μας να ενώνονται αμοιβαία, με απέραντη τρυφερότητα.

Εύη Π. Γουργιώτη

About Εύη Π. Ευδοξία Γουργιώτη

Γεννημένη μια μέρα του Οκτώβρη στον παγωμένο Καναδά. Ίσως γι' αυτό έχω τη «μέντα» να λατρεύω τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Μεγάλες μου αδυναμίες η βροχή και η θάλασσα. Αγαπώ τη γραφή και τα κείμενα μου δημιουργούνται από οτιδήποτε τραβάει την προσοχή μου ή από βιώματα ανθρώπων που συναντώ. Σίγουρα όμως υπάρχουν και κείμενα βγαλμένα από τη φαντασία μου. Ακούω πως η αληθινή αγάπη δεν υπάρχει, μα δε συμφωνώ. Για αυτό και γράφω συχνά για αυτή. Δηλώνω αθεράπευτα ερωτευμένη ακόμη και με το οξυγόνο που αναπνέω. Η ζωή είναι από μόνη της μια ευλογία. Και προσπαθώ να ζω όμορφα το κάθε της λεπτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει