9 Ιουλίου 2024
Share

Βαρδάρης είναι και φυσά! Δικαίωμα του να γελά!

Οι νύχτες μοσχοβολούν, έχουν τη γλύκα της δικής σου μυρωδιάς. Ενα κρυφτό μεταξύ μας. Σκιές που χορεύουν στους δρόμους και ο έναστρος ουρανός χειροκροτεί.

Πολλά έχω να σου πω, τόσα που μια ζωή δε φτάνει! Είσαι το άλλο μου μισό! Αυτός που με ξέρει όσο κανένας. Ποτέ δεν είσαι μόνος! Γιατί πάντα είμαι πλάι σου. Όπου και να βρίσκεσαι εγώ φωνάζω “σ’ αγαπώ”! Τι με νοιάζει αν δε γουστάρει ο κόσμος την ευτυχία των άλλων; Δεν τους ρώτησα ποτέ!

Για αυτό με επέλεξες. Για τον τρελό μου εαυτό. Την τρέλα που κουβαλάω. Αδιάφορα τα συνθήματα στους τοίχους. Αδιάφορη η κοινωνία και τα ποδοπατήματά της. Ετοιμάσου για εκείνα τα ταξίδια που δεν έχουν τέλος, ούτε προορισμό. Θα ξενυχτάμε κάτω από τα ολόγιομα φεγγάρια και θα χρωματίζουμε με αγάπη τις μουντζούρες που αφήνουν οι χωρισμοί και οι καταθλίψεις.

Να γελάς, μπορείς; Να γελάς σαν παιδί με απλά πράγματα! Για όλα όσα αξίζαμε και δεν είχαμε αγγίξει. Για όλα όσα δε φταίξαμε! Για εκείνα τα δειλινά που δεν άντεχες μακριά μου. Γέμιζες με τα φουλάρια μου το κρεβάτι σου και το μαξιλάρι μου, κοιμόσουν δακρυσμένος. Για την αλητεία που γουστάρουμε όσα χρόνια και αν περάσουν!

Μονάχα προσευχήσου να με αγαπάς και να σ’ αγαπώ μέχρι το τέλος. Γιατί κανένας δεν μπορεί να νιώσει την τρέλα των ψυχών μας. Όσο οι καρδιές αντέχουν και χορεύουν, θα ατενίζουμε ήλιο και φεγγάρι! Οι δύο μαζί θα συνεχίζουμε κόντρα σε όλα τα ανάποδα. Τίποτα δεν μπαίνει εμπόδιο στα συναισθήματα. Όποιοι θέλουν μπορούν. Όποιοι δε θέλουν δεν μπορούν.

Μην πιστεύεις στα ψεύτικα! Η αγάπη όλα τα μπορεί. Η αγάπη υπάρχει. Μην πιστέψεις το αντίθετο ποτέ!

Βλέπεις τις νύχτες; Ακόμα φυσά αεράκι,ακούγεται η μουσική! Παίξε, καρντάση μου! Βαρδάρης είναι και γελά! Τποτα δεν ξεφεύγει από αυτόν.

Δικαίωμα του να φυσά!

Εύα Αλιβιζάτου

About Eύα Αλιβιζάτου

Με λένε Εύα,όπως Ευαγγελία...
Αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων .
Ενίοτε η ζωή με αναγκάζει να πω και "κακών".
Η "πένα της Εύας" είναι το δικό μου ταξίδι με όμορφους ανθρώπους στην ψυχή, ταξίδια μυαλού, ταξίδια ειλικρίνειας...
"Μεταξύ μας", μόνο αγάπη.
"Μεταξύ μας" είμαι περήφανη που ο θεός με ευλόγησε με λίγο ταλέντο ώστε να πορεύομαι στη ζωή.
Άγνωστη συγγραφέας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει