9 Ιουλίου 2024
Share

Εσύ είσαι άντρας… Εσύ δεν πρέπει να κλαίς…

Ποιος είπε ότι υπάρχουν μόνο γυναίκες που έχουν αγαπήσει χωρίς να αγαπηθούν; Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν άντρες από αυτούς που έδωσαν αγάπη, συναισθήματα, έρωτα και δεν πήραν παρά μόνο πόνο… Με πληγές στην ψυχή, την καρδιά θρύψαλα, με μάτια βουρκωμένα και τα βράδια έχουν παρέα τον πόνο.

Άντρες από αυτούς που θεωρείς σκληρούς και μοναχικούς που αναγκάστηκαν να ζήσουν στη μοναξιά τους. Να την κάνουν παρέα τους και ανάμεσα σε τσιγάρα και ποτά κερασμένα στις πληγές προσπαθούν να σηκωθούν ξανά στα πόδια τους.

Ποιος είπε ότι σε τούτο τον κόσμο το ισχυρό φύλο δεν έφαγε ήττες όταν ήρθε αντιμέτωπο με την καρδιά του και κάποια που έπαιξε μαζί της; Εννοείται ότι δε θα βρει τη συμπόνια, ούτε την κατανόηση που ζητάει.

Εσύ είσαι άντρας… Εσύ δεν πρέπει να κλαίς… Εσύ είσαι το “ισχυρό” φύλο. Και κάπου εκεί έχει πέσει στα πατώματα και ψάχνει μάταια να βρει κάποιον που θα του πιάσει το χέρι και θα τον βοηθήσει να σηκωθεί. Δεν υπάρχουν μόνο άντρες καθάρματα. Μάντεψε… Υπάρχουν και γυναίκες και αν δε σε βολεύει να το δεις ή δεν μπορείς να το δεις… φταίει ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα. Αυτή η νοοτροπία που μεγαλώνει ένα αγόρι με αντιμετώπιση τέτοια που δεν του επιτρέπεται να εκφράσει αυτό που αισθάνεται.

Κοίτα γύρω σου και θα δεις μέσα στον περίγυρό σου αρκετούς. Κάποιοι μάλιστα είναι δικοί σου άνθρωποι και ίσως μέχρι τώρα να μην κατάλαβες οτιδήποτε γιατί δεν είχες αντιληφθεί πως τα δεδομένα δεν υπάρχουν. Όλα και όλοι μπορούν να αλλάξουν και τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Και εσύ, γυναίκα, που θες να κομματιάζεις ανθρώπους, δεν είσαι τίποτα παραπάνω από αυτούς που μπορεί να κατηγορείς σαν αλήτες. Μία αλήτισσα, άπονη είσαι και εσύ…

Στέλλα Παζάλου

About Stella Pazalou

Με λένε Στέλλα και μου αρέσει η γραφή. Μέσα από εκείνη μπορώ να ταξιδεύω μέσα σε συναισθήματα. Μου αρέσει ότι θρέφει την ψυχή μου και η αλήθεια των ανθρώπων. Διαβάζοντας με, θα με γνωρίσετε καλύτερα. Ελάτε να ταξιδέψουμε παρέα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει