Έχεις δοκιμάσει να κάνεις έρωτα, ερωτευμένος;

Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη και σκληρή για τους περισσότερους ομολογουμένως. Κάθε μέρα ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει ένα φορτίο αγχών και προβλημάτων. «Πως θα τα βγάλουμε πέρα; Πως θα επιβιώσουμε;» Δυο από τα πιο συνήθη ερωτήματα, που κάνει ο καθένας ξεχωριστά στον ίδιο του τον εαυτό. Ξεγνοιασιά και απόλαυση περιορίζονται στο ελάχιστο. Κι όσον αφορά τον έρωτα (σαν συναίσθημα εννοώ, αυτός που θα φέρει ως επακόλουθα τα περαιτέρω), ποιος έχει όρεξη μωρέ για μπλεξίματα, ας περιοριστούμε σε «junk food» και από δω παν κι άλλοι.

Φυσικά δεν μιλώ για όλο τον πληθυσμό και των δυο φύλων, θα ήταν αδικία. Αλλά μεταξύ μας ας ομολογήσουμε πως η παραπάνω «άποψη» κερδίζει έδαφος και εξαπλώνεται ανησυχητικά. Κι εδώ είναι το σημείο που θα εκφράσω τις αντιρρήσεις μου, για την ανάγκη της «ουσίας» σε αυτόν τον τομέα. Κατανοώ πως οι σχέσεις θα φέρουν «σκοτούρες» στην ζωή του καθενός και πόσο μάλλον εκείνες που πρωταρχίζουν την πορεία τους. Αλλά πες μου κι εσύ καθαρά, έχεις βιώσει ποτέ πιο όμορφες από τις προαναφερθείσες.

Κρύβει τόση δύναμη ο έρωτας, όταν τον νιώσεις να σε «τσουρουφλίζει» και παράλληλα να σε αναζωογονεί. Αυτό το χτυποκάρδι που σε πιάνει στην σκέψη του άλλου και το γυάλισμα των ματιών μόλις τον αντικρίσεις είναι αναντικατάστατα. Αξίζουν όλα, τα ψευτοκαβγαδάκια και τις κόντρες που μπορούν να εμφανιστούν μέσα στην σχέση.

Μα κι από την άλλη, όταν το πάθος και τα αρχέγονα ένστικτα θα πάρουν την ρεβάνς. Έχεις σκεφτεί ποτέ, πως ο έρωτας γίνεται ο βασιλιάς και παίρνει θέση στον θρόνο του απολαμβάνοντας την δύναμη του πάνω σε δυο κορμιά που ενώνονται. Γιατί όσο και το πρόσκαιρο να είναι πιο εύκολο, ο έρωτας που κουμπώνει με το συναίσθημα οδηγεί σε «πυρπόληση» των δυο. Διότι όταν καταφέρεις να κάνεις έρωτα στο μυαλό του άλλου, το μόνο σίγουρο είναι πως η «παλίρροια» που θα συνταράξει τα σώματα σας μόλις κουμπώσουν το ένα μέσα στο άλλο, θα είναι ότι πιο δυνατό έχεις νιώσει. Τότε που θα χάνεις τον χρόνο και μόνο θα νιώθεις. Εκείνες τις στιγμές που θα θέλεις να εισβάλλεις σε κάθε κύτταρο του κορμιού του. Μόνο τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις την δύναμη και το μοναδικό «θράσος» που είναι ικανό να κρύβει αυτό το συναίσθημα. Αφέσου λοιπόν και σκέψου ότι η βουτιά στα «βαθιά», μπορεί να κρύβει τις μεγαλύτερες απολαύσεις.

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *