Συρματοπλέγματα

Υποτάσσεσαι στην πραγματικότητα μηχανικά ψάχνοντας να βρεις τρόπους για να τα καταφέρεις γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Μόνο αν βρεθείτε σε έναν αδιέξοδο δρόμο μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ.

Τότε βγαίνουν σεργιάνι τα ανεξήγητα.

Τότε προσπαθείς να βρεις τρόπους απεγκλωβισμού και ψάχνεις να κόψεις τα συρματοπλέγματα που σε στοιχειώνουν, μα έχεις ξεχάσεις ότι εσύ τα έφτιαξες τόσο ψηλά.

Όσο στριμώχνεσαι τόσο σε εγκαταλείπει η ψυχραιμία σου.

Δεν έχεις από κάπου να πιαστείς και προσπαθείς να καταδιώξεις τους φόβους σου που σε έχουν παραλύσει.

Όσα σημαντικά μαθήματα κι αν έχεις πάρει έως σήμερα στην ζωή σου, αυτή την ώρα προσπαθείς να τα φέρεις πάλι στην μνήμη σου μπας και μπορέσουν να σε βοηθήσουν να βγεις από αυτήν την δύσκολη θέση για να μπορέσεις να ξεφύγεις.

Αισθάνεσαι ανήμπορος, τυφλός, κουφός, παράλυτος και δεν σε υπακούει το σώμα σου, έχεις μουδιάσει. ‘Έχεις μόνο εσένα και έναν τοίχο μπροστά σου που σου κλείνει τον δρόμο και σε κρατάει δέσμιο του.

Σε έχουν προδώσει οι επιλογές σου και ο δρόμος που διάλεξες είναι τέλμα.

Προσπέρασες τα καλά νομίζοντας πως θα βρεις καλύτερα χωρίς να σκεφτείς πως υπήρχε η πιθανότητα να πέσεις μέσα στα σκατά, τα οποία σε έχουν λερώσει και έχουν μαγαρίσει ότι καλό σου είχε απομείνει μέσα σου.

Δεν μπορούσες να υπολογίσεις ότι θα σε εγκατέλειπαν όλοι και θα σε αφήνανε τώρα που τους έχεις ανάγκη να τραβάς κουπί μόνος σου.

Σε καταβροχθίζουν όλα αυτά τα γιατί που απέθεσες στο τοίχο που σου έκλεισε τον δρόμο και κάπου, κάπου ακούς την φωνή σου να φλυαρεί μαζί του και με τα φαντάσματα γύρω σου.

Ε λοιπόν δεν φταίει κάνεις άλλος εκτός από εσένα.

Όλοι κάνουν την δουλειά τους και χτίζουν όπως μπορούν το αύριο. Εσύ ρίσκαρες και τώρα ζητάς και τα ρέστα για τα λάθη σου.

Αν είχες διαλέξει τον σωστό δρόμο τώρα δεν θα υπήρχε αδιέξοδο για σένα.

Είναι μια καλή ευκαιρία τώρα που βρέθηκες μόνος σου να λογαριαστείς με τον εαυτό σου και να ξεκινήσεις μια καλύτερη ζωή μέσα από μια καινούρια αφετηρία και μην ξεχάσεις να βάλεις στην ζωή σου μέτρο και να μάθεις να στηρίζεσαι μόνο στις δικές σου πλάτες.

Βγες ολοκαίνουριος στην ζωή και περπάτα με θάρρος. Θέριεψε έτσι μόνο θα τα καταφέρεις.

Όλοι θέλουμε τα καλύτερα για τον εαυτό μας, τα απαγορευμένα όμως είναι και επικίνδυνα και αν τα ακολουθούμε πάντα επενδύουμε ρισκάροντας.

Ιωάννα Δαμηλάτη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *