9 Σεπτεμβρίου 2019
Share

Καλό παράδεισο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα!

Έκανες κάτι καλά λένε όταν ο κόσμος στην πλειοψηφία του σε θαυμάζει. Κάτι το οποίο θα επιβεβαιώνεται όταν φύγεις ξαφνικά για το μεγάλο ταξίδι και τα μάτια βουρκώνουν στην απρόσμενη είδηση του θανάτου σου. Τα λόγια περισσεύουν μπροστά στη ματαιότητα και το μούδιασμα έρχεται στο νου. Έτσι ήρθε δυστυχώς και η δική σου στιγμή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. 
 
Ο θάνατος σου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και μας έκανε να σαστίσουμε και αμέσως μετά το μυαλό το κατέκλυσαν στίχοι από τραγούδια ντυμένα με την φωνή σου. 
 
” Δεν είναι αγάπη, δεν είναι αγάπη αυτό που ζούμε είναι σου λέω πανικός. Ένας μικρός Τιτανικός και θα’ ναι θαύμα αν σωθούμε. Μην πάει ο νους σου στο κακό με το μπαμπάκι σφαχτούμε.”
 
Πόσες φορές μας συντρόφευσες με τη φωνή σου και μαλάκωσες το πόνο ερώτων ναυαγισμένων.
 
“Ποια πόλη, ποια χώρα, ποια θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα. Σωπαίνεις, κοιμάσαι και μεθυσμένη μες τον ύπνο σου γελάς.”
 
Έρχονται μνήμες στο μυαλό τώρα από συναυλίες σου που σε κοιτάζαμε εκστασιασμένοι να τραγουδάς και μεις να σιγομουρμουράμε μαζί σου τα τραγούδια σου.
 
Μα η ζωή είναι μάταιη αγαπημένε μας και μόνο ο θάνατος είναι αυτός που δεν αποφεύγεται. Μα πάντα θα υπάρχει η προσμονή για εκείνο τον παράδεισο που τώρα σε αγκάλιασε. 
 
“Και τι ζητάω μια ευκαιρία στο παράδεισο να πάω.”
 
Πήγες λοιπόν και είμαστε σίγουροι πως εκεί πάνω θα τους τραγουδάς και θα τους μαγεύεις όπως έκανες και με μας.
 
Καλό παράδεισο και δεν σε ξεχνάμε γιατί μπήκες στη ζωή μας για να χαραχτείς στις καρδιές μας.
 
Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει