Πόσο έχεις αλλάξει

Ένας άνθρωπος που έχει αλλάξει είναι μια νέα ιστορία, μια νέα προσπάθεια. Συμβαίνει συχνά να συλλογίζεσαι όταν βλέπεις αυτόν τον διαφορετικό άνθρωπο, εάν τελικά είσαι πράγματι εσύ. Είσαι άραγε εσύ που ένιωθες βαλτωμένος μέσα στην επικίνδυνη και ανώφελη ανασφάλεια; Είσαι εσύ ο άνθρωπος που πληγωνόταν θανάσιμα όταν οι άλλοι σε κατέτασσαν αβασάνιστα σε δεύτερη μοίρα; Εκείνοι οι άλλοι που πάντα μεταφράζουν την ευγένεια σαν μωρία και την σιωπή σαν έλλειψη. Εκείνοι που την ταπεινότητα την ξορκίζουν και την αφήνουν χάρισμα στους ‘’κατώτερους’’ . Είναι αυτοί που είτε φωνάζοντας την άξια τους, είτε τραβώντας τους προβολείς πάνω τους θα επιβληθούν. Είναι αυτοί που δε θα αφήσουν ούτε μια σπιθαμή γης για κάτι ανθρωπάρια σαν εσένα.

Σήμερα όμως εσύ είδες μια άλλη εκδοχή της ύπαρξής σου και είσαι ένας άλλος άνθρωπος. Έχεις καταφέρει να πλησιάσεις και να θεραπεύσεις ένα από τα πολλά εσωτερικά τραύματά σου. Η ζωή μας διαμορφώθηκε μέσα από τα πολλαπλά τραύματά μας. Φέρουμε αυτό το πονεμένο φορτίο από τη στιγμή που ερχόμαστε στη ζωή και ο αγώνας και η προσπάθεια γίνεται για να μετατρέψουμε τις πληγές μας σε φως. Όσο πιο κοντά έρθουμε με τον αγνό εσωτερικό εαυτό, τόσο αισθανόμαστε ενδυναμωμένοι και ευτυχισμένοι.

Κάθε στιγμή είναι και μια επιλογή. Κλείσε τα αυτιά σου στις χιλιάδες φωνές και προσπάθησε να δυναμώσεις την ένταση της δικής σου καταπιεσμένης εσωτερικής φωνής. Άκουσε μόνο εσένα γιατί μόνο εσύ υπάρχεις, εσύ είσαι ολόκληρος ο κόσμος γιατί εάν εσύ χαθείς τίποτα δεν έχει νόημα.

Να έχεις μοναδικό κίνητρο και άπειρο πόθο να ζήσεις τη ζωή σου με τη δύναμη που έχει ένας σπόρος καθώς σαλεύει στα σπλάχνα της γης. Μπορεί γι’ αυτό να θεωρηθείς αθεράπευτα αισιόδοξος. Εσύ όμως είναι πιθανό και να έχεις πισωγυρίσει από το χείλος ενός γκρεμού και μετά από αυτό να αντικρίζεις ήρεμα το απαλό γαλάζιο του ορίζοντα. Η επιθυμία σου είναι να αντικρίσεις εκείνον τον καλύτερο άνθρωπο και αυτόν περιμένεις να φανεί στο μάκρος του δρόμου. Ξέροντας ότι κάθε αληθινά όμορφο είναι βαθύτερο και δεν μπορεί να ειπωθεί και ανήκει στην καρδιά γιατί εκεί βρίσκεται. Να μην ξεχνάς ότι οι άνθρωποι κρατούν την καρδιά τους κλειστή και δείχνουν αλλιώτικοι. Δεν υπάρχει τίποτα ευγενικό στο να γίνουμε ‘’ψεύτικοι’’, καμιά μορφή απελπισίας δε μας δικαιολογεί. Ας ξαναγεννηθούμε με την καρδιά!

Παρασκευή Φωτοπούλου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *