Να τον αγαπάς

Γεια σου, δεν με ξέρεις εσύ και δεν σε γνωρίζω κι εγώ προσωπικά. Μόνο μια εικόνα σου μπορώ να προσεγγίσω, αυτή που βλέπω μέσα από τα μάτια του κάθε φορά που τον κοιτάζω. Τι σου λέω κι εγώ τώρα και ποια είμαι για να σου στέλνω αυτό το γράμμα, σίγουρα θα αναρωτηθείς. Είμαι εκείνη που τον ερωτεύτηκε χωρίς να τον έχει αγγίξει ποτέ. Σε παρακαλώ μην βιαστείς να το σκίσεις, διάβασε το και μετά εξαφάνισε το. Και συνέχισε την ζωή σου, όπως εσύ επιθυμείς. Μόνο τώρα δώσε μου λίγο από τον χρόνο σου και διάβασε αυτές τις λέξεις.

Από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα κάτι σφίχτηκε μέσα μου, χάθηκα μέσα στα μάτια του. Αυτός από την άλλη γλυκός, ευγενικός, παράξενος, με τα μάτια του άλλες φορές να λάμπουν από χαρά και άλλες να σκοτεινιάζουν. Το μόνο που σκεφτόμουν εγώ λοιπόν εκείνες τις στιγμές που συννέφιαζε, ήταν πως σε καμία περίπτωση δεν του αξίζει. Δεν ήξερα τι τον πείραζε, τι τον στεναχωρούσε, μα δεν είχα και το δικαίωμα να ρωτήσω, ποια ήμουν εγώ που θα μπορούσε να επέμβει στο μυαλό του. Κι εκεί που, αναρωτιόμουν τι του συμβαίνει, μου μίλησε απέξω απέξω για σένα και κάποια προβλήματα σας.

Έχεις νιώσει ποτέ να σου καρφώνουν μαχαίρι στην καρδιά και την ίδια στιγμή εσύ να θέλεις να αγκαλιάσεις αυτόν που το κρατάει; Όχι; Σκέψου ότι θες για μένα μα εκείνη την στιγμή αυτό αισθάνθηκα. Ούτε εγώ το περίμενα πως θα το βιώσω ποτέ αυτό, μα να που πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν στην ζωή μας χωρίς να τα φανταζόμαστε καν. Τι να κάνουμε; Τότε λοιπόν το μόνο που κατάφερα να του πω ήταν «μην ανησυχείς, αν υπάρχει αγάπη βρίσκονται λύσεις». Κι ανάθεμα με, πόσο πόναγα όταν τις έλεγα αυτές τις λέξεις! Αλλά ξέρεις κάτι; Χαμογέλασε! Κι αυτό μου αρκούσε.

Τώρα άλλες φορές χαμογελά και άλλες σκυθρωπιάζει κι όταν συμβαίνει το δεύτερο, απλά το μόνο που εύχομαι είναι να μην διαρκέσει πολύ.

Με το δίκιο σου εσύ θα αναρωτιέσαι τι στο καλό θέλω από σένα και γιατί θα πρέπει να με απασχολεί το τι συμβαίνει στην ζωή σας. Και έχεις δίκιο από την πλευρά σου. Μα πες πως είμαι μια τρελή και ονειροπαρμένη, που το μόνο που σου ζητά είναι να τον αγαπάς και να τον προσέχεις.

Γιατί κορίτσι μου γλυκό, χωρίς να ξέρω πως λέγεται αυτό που νιώθω για εκείνον, όταν τα μάτια του βουλιάζουν στο σκοτάδι, εγώ βουρκώνω.          

Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει