Οι άνθρωποι, εκείνοι οι δικοί σου

Εκείνοι που ήρθαν από το πουθενά να σου δείξουν πως οι άνθρωποι δεν χάθηκαν. Είναι τα πρόσωπα που τα έφερε η μοίρα στο δρόμο σου, να σε συντροφεύσουν στη ζωή. Σίγουρα μεγαλώνοντας συνάντησες πολλούς που μπορεί να σου έδωσαν την εντύπωση πως ήρθαν για να μείνουν. Άλλοι έμειναν και κάποιοι έφυγαν. Δεν υπογράφει κανείς συμβόλαια στις διαπροσωπικές σχέσεις, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον θα δείξουν τι θα σταθεί.

Και αυτή είναι η μαγεία, η οποία θα έχει όμορφα και στραβά μέσα της. Χαρές και απογοητεύσεις, θα τη χτίζουν. Όμως ας μη μένουμε στα μαύρα, πάμε λίγο σε αυτούς που βρίσκονται στο φως, χωρίς άλλο, τους αξίζει.

Αυτοί οι άνθρωποι, οι μετρημένοι, αντικειμενικά μιλώντας, τόσοι είναι για τον καθένα, εκείνοι της καρδιάς. Ήρθαν από διαφορετικές κατευθύνσεις και κούμπωσαν στη ζωή σου, όπως κι εσύ στη δική τους. Χωρίς τύπους ευγενείας, καθωσπρεπισμούς, συστηθήκατε, μιλήσατε, κολλήσατε κι αυτό ήταν όλο.

Εκείνοι είναι αυτοί που θα χαμογελάσουν στα σκοτάδια, θα απλώσουν το χέρι όταν θα βρίσκεσαι στο πάτο. Μα δεν θα είναι μαζί μόνο στα άσχημα, αλλά κι εκεί που τα μάτια λάμπουν. Στη χαρά, στην ευτυχία του άλλου, αυτοί θα φωτιστούν από ευφορία μοιραζόμενοι το χαμόγελο του.

Γιατί μεγαλώνοντας θα καταλάβεις πως οι αγκαλιές που θα δώσεις και θα σου χαρίσουν σε κάθε τροπή της ζωής, θα γίνονται ασπίδα. Κι αυτή θα είναι άτρωτη και γεμάτη φως. Για εκείνους θα καμαρώνεις και θα εύχεσαι μέσα σου για το καλύτερο στη ζωή τους.

Αυτοί που η ύπαρξη δίπλα τους θα σου επιβεβαιώνει, πως το νοιάζομαι και το είμαι εδώ υφίστανται σήμερα.

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *