Πάνω από όλα να’ μαστε καλά

Εύκολο πολύ να το πεις! Όταν έρθεις αντιμέτωπος με άσχημες βαθιά καταστάσεις, την στιγμή εκείνη που θα αντικρίσεις τον πόνο που θα υπερέχει του δικού σου. Τότε που θα δεις πόσο μικρός είσαι απέναντι στις ανατροπές που θα φέρει η ζωή. Μα κυρίως όταν η θλίψη χτυπήσει τον διπλανό σου.

Σε εκείνο τον χρόνο θα συνειδητοποιήσεις πόσο μικρά μπορεί να είναι τα προβλήματα που βασανίζουν το μυαλό σου. Πόσο ανώφελο είναι να στεναχωριέσαι για μικροπράγματα που σε κρατούν πίσω. Τα οποία είτε δεν βρίσκεις το σθένος να αντιμετωπίσεις είτε είναι δεδομένα και δεν αλλάζουν. Μα αν η αποδοχή της αλήθειας και η αναγνώριση της ουσίας κρατούσε θα ήταν όλα καλά.

Αλλά δεν είναι έτσι, ξέρεις πως μια δυο μέρες θα κρατήσει η εικόνα των πραγματικών προβλημάτων μέσα σου. Μετά από λίγο θα ξεχάσεις και θα βυθιστείς στην χαότητα της καθημερινότητας. Θα ανακράξεις, το γιατί σε μένα θεέ μου. Και προς θεού δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα. Όλοι στον ίδιο φαύλο κύκλο πέφτουμε, όταν η επόμενη δυσκολία χτυπήσει την πόρτα μας. Όμως μήπως θα ήταν επιθυμητό να αλλάξουμε ρότα;

Μα όχι για κανέναν άλλο, αλλά πρώτα από όλα για τον εαυτό μας. Έχεις δει κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίζεται με κατήφεια και πεσιμισμό; Όχι δα. Σφίγγουμε δόντια και παλεύουμε. Λέμε πάνω από όλα η υγεία και όλα γίνονται. Η ζωή είναι μάχη με νίκες και ήττες και μόνο ο θαρραλέος πολεμιστής θα έχει μερίδιο σε αυτήν.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά μην περιμένεις τον πόνο να χτυπήσει κάποια πόρτα για να πεις πάνω από όλα να’ μαστε καλά.

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *