Οι άνθρωποι οι «παράξενοι»

Μέσα σε εκατομμύρια ανθρώπους που υπάρχουν στον κόσμο, θα συναντήσεις πολλούς με διαφορετικούς χαρακτήρες και ζωές. Κάποιοι από αυτούς είναι οι «περίεργοι», αυτοί που έχουν έναν ξεχωριστό δικό τους τρόπο σκέψης, αυτοί οι μιας άλλης εποχής. Αυτοί που ότι και να συμβεί την περπατησιά τους δεν την αλλάζουν και μοιάζουν λες και ζουν σε έναν δικό τους κόσμο πλασμένο για αυτούς και διαμορφωμένο για να συμβαδίζει με τον παράξενο χαρακτήρα τους. Ξέρεις ποιοι είναι αυτοί;;

Αυτοί που δεν είναι εύκολο να τους καταλάβεις, που όπως και να αλλάζουν οι εποχές παραμένουν ονειροπόλοι και «αφελείς». Λατρεύουν να αεροβατούν στην κλωστή της ζωής, χωρίς να τους αφορά ο κίνδυνος να παραπατήσουν και να βρεθούν στο χάος, μην σου πω πως αυτό το ρίσκο τους αρέσει κιόλας. Τρελοί εκ πεποιθήσεως!!! Αλλά πόση ομορφιά και γαλήνη  εντέλει θα ανακαλύψει κανείς αν τολμήσει να τους δει πραγματικά και να μπει σε αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης τους. Αν προσπαθήσεις, θα καταλάβεις πόσο πραγματικά ευτυχισμένοι είναι ζώντας στην «κοσμάρα» τους, όπως θα σχολιάσουν οι περισσότεροι… Τα βλέπουν όλα ρομαντικά και η κακία εκεί δεν χωράει, σβήνεται, χάνεται..

Είναι εκείνοι που λένε όταν αναφέρονται σε αυτούς, «μα δεν θα μεγαλώσει ποτέ;;», «πονηρέψου πια δεν είναι όλοι καλοί!!!». Όχι ρε φιλέ, όχι γιατί δεν γνωρίζουν πόσο σκάρτος είναι ο κόσμος και πόση κακία μπορεί να βγάλει… Όχι!! Απλά δεν γουστάρουν να δουν το σκληρό πρόσωπο που μπορεί να έχει αυτός, την ζήλια, την πονηριά, την ανασφάλεια του άγνωστου που θα τους στερήσει όλη την οντότητα του μαγικού ταξιδιού της ζωής τους. Ξέρουν πως η πραγματικότητα των ανθρώπων πολλές φορές είναι σκληρή και παγωμένη μα αυτοί δεν γεννήθηκαν με σκοπό να ζήσουν έτσι. Τρέμοντας και κοιτώντας καχύποπτα ως και την σκιά τους. Αυτοί όσες φορές και να γονατίσουν όταν θα ξανασηκώνονται θα είναι πιο χαμογελαστοί από πριν. Θα προσπαθήσουν να σου ανοίξουν τους δικούς τους ορίζοντες και να σε βάλουν μέσα σε αυτούς, θέλοντας να τους μοιραστούν μαζί σου. Μα κι αν δεν τα καταφέρουν αρκεί που αυτοί ξέρουν!!

Το μεγαλύτερο όπλο τους, η αγάπη που κρύβουν μέσα τους και τους καλύπτει ολόκληρους. Την προσφέρουν και γίνονται ευτυχισμένοι από αυτό χωρίς να τους αφορά η ανταπόδοση… Γιατί αυτή είναι η αληθινή έννοια της και το ξέρουν πολύ καλά αυτό!!

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην «παράξενη» μαμά μου που με έμαθε την αξία αυτής της «ιδιαιτερότητας» και την ευχαριστώ πολύ γι’αυτό! Λέγοντας πάντα «αγάπη μόνο αγάπη».   

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *