Ετεροθαλή αδέρφια; Δύο φορές αδέρφια

Σπουδαίο πράγμα η οικογένεια για όλους, είναι η φωλιά που από κει ξεκινάμε και εκεί πάντα θα καταλήγουμε. Αυτή θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα μας, την ύπαρξη μας ολάκερη, στο μεγαλύτερο βαθμό. Οι γονείς έτσι κρατούν το κυριότερο μερίδιο ευθύνης και αγάπης σε ότι αφορά τα παιδιά τους. Κακά τα ψέματα, όλοι οι υπόλοιποι γύρω τους θα παίξουν μικρό ρόλο στην οντότητα τους. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι οι άλλοι, τα αδέρφια, άλλο σπουδαίο κεφάλαιο εκείνο, το πιο γλυκό και το πιο ιδιαίτερο ταυτοχρόνως.

Είναι εκείνα τα πλάσματα, που απρόσμενα θα εμφανιστούν στην ζωή μας ή θα προ υπάρχουν σε αυτήν, πριν καν εμείς γεννηθούμε. Είναι εκείνα που μεγάλωσες μαζί τους, έπαιξες, μαλλιοτραβήχτηκες, τσακώθηκες μέχρι τελικής πτώσεως, μα με ένα μαγικό τρόπο στο τέλος καταλήγατε σφιχταγκαλιασμένοι. Μια γροθιά ενωμένη, μια αγάπη κοινού αίματος, μια ασπίδα προστασίας ο ένας για τον άλλο, μια φράση μέσα από την καρδιά. «Αν τολμήσει κανείς να πειράξει την αδερφή μου, τον έφαγα». Είναι εκείνοι λοιπόν, που δεν τους επιλέξαμε, μα ήρθαν στην ζωή μας και διαίρεσαν την καρδιά σε κομμάτια αγάπης που χτυπούν σε διαφορετικά σώματα. Επιπλέον έχουν την ιδιαίτερη ικανότητα να διαισθάνονται είτε από κοντά είτε από μακριά το πώς νιώθεις. Είναι εκείνο το μήνυμα στις τρεις τα ξημερώματα «είσαι καλά;», που κάνει την ψυχή να γαληνεύει ότι φουρτούνα κι αν περνάει. Είπαμε δεσμοί αίματος, οι πιο ισχυροί.

Είναι όμως κι εκείνα τα αδέρφια που δεν προέρχονται από τους δυο γονείς κοινά. Ο μπαμπάς ή η μαμά είναι διαφορετικοί. Είναι εκείνα που ο κόσμος τα ονομάζει ετεροθαλή, σαχλαμάρες σου λέω εγώ. Ευλογημένη έχοντας στο πλευρό πέρα από την αδερφή μου, δυο υπέροχα αγόρια, μπορώ να σου πω πως μόνο η σταχτοπούτα έχει να θυμάται με θλίψη τις δυο κακές αδερφές της. Γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση η αδελφική αγάπη διπλασιάζεται ψυχή μου, κόντρα σε μια κοινωνία προκατειλημμένη. Αυτή δυναμώνεται, από την πρώτη στιγμή που θα ακούσεις τους γονείς να λένε, είσαστε και οι τέσσερις αδέρφια και ποτέ μην το ξεχάσετε αυτό. Δεν θα λησμονήσω ποτέ τον αδερφό μου να λέει, «όταν γεννήθηκες πήρα άδεια από τον στρατό για να δω την μικρή μου αδερφή» ή «όποιος και να πειράξει τις αδερφές μου, τον έλιωσα».

Αγόρια μου, αγάπες μου, σας λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου και σας είδα. Βράχοι εσείς για μας, μια αγκαλιά θεόρατη η δική μας για να σας κλείνει πάντα.  

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *