Θα συνέρθεις όταν είναι ήδη αργά

Η απάντηση στο ερώτημα εάν υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών έχει επιχειρηθεί να απαντηθεί χρόνια τώρα, χωρίς πειστικές απαντήσεις, το σίγουρο είναι ότι η φιλία και ο έρωτας είναι μεν δυο ουσίες που βρίσκονται σε διαφορετικά ποτήρια τα οποία εάν συνδυαστούν σε ένα ποτήρι δημιουργούν ένα επικίνδυνο και εκρηκτικό μείγμα.

Έρευνες έχουν δείξει πως σε κάθε φιλία, ακόμα και μεταξύ ομόφυλων υποβόσκει μια έλξη η οποία πολλαπλασιάζεται και παίρνει καταστροφικές διαστάσεις σε ετερόφυλους.

Οι πιο ισχυρές φιλίες είναι αυτές μεταξύ διαφορετικών φύλων, επειδή δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλληλοσυμπληρώνονται και δίνουν συμβουλές από άλλη οπτική γωνία και με την διαφορετική ψυχολογία λόγω φύλου, αλλά αυτές οι φιλίες εμπεριέχουν εξαιρετικά λεπτές ισορροπίες, κάλλιστα όταν δυο άνθρωποι έρχονται κοντά και αναπτύσσεται οικειότητα  μπορεί σε έναν από τους δυο να προκύψουν παραπλανητικά συναισθήματα που θα λειτουργήσουν ως βόμβες στα θεμέλια της αγνής φιλίας τους.

Ο ενθουσιασμός που προκύπτει από την ενέργεια της χημείας και των δυο φίλων, σκοτώνει τον αυθορμητισμό όταν ο ένας από τους δυο θεωρήσει τον άλλον ως την αιτία που περνά καλά, και όχι της μεταξύ τους σχέσης  υποβαθμίζοντας παράλληλα τον εαυτό του. Τότε αρχίζει και δημιουργεί με το μυαλό εικόνες εξιδανικεύοντας τον άλλον άνθρωπο και χάνεται η μαγεία της φιλίας, σταματώντας κάθε σχέση γιατί πλέον υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος σε αυτήν, ο οποίος αποτελεί και το αντικείμενο του Έρωτα. Η φιλία είναι η πιο υγιής σχέση που υπάρχει, δυο άνθρωποι με αμοιβαία συμπάθεια και σεβασμό αλληλοστηρίζονται, υπάρχει η έννοια της αληθινής αγάπης καθώς νοιάζεται ο ένας για τον άλλον χωρίς οποιαδήποτε προσμονή, ο έρωτας όμως σκοτώνει την φιλία.

Οι πρώτες αντιδράσεις ενός ερωτευμένου ανθρώπου με επιστήθιο-α φίλο-η περνάει από τα παρακάτω στάδια, στην αρχή δεν θέλει να το πιστέψει, αισθάνεται ενοχές και θέλει να το πνίξει, αλλά οι όμορφες σκέψεις που περνάνε από το μυαλό αρχίζουν και τον εξουσιάζουν, είναι ένα άυλο ναρκωτικό που τον υπνωτίζει ευχάριστα! Οι προσμονές για το μέλλον ριζώνουν μέσα του για κοινή ζωή, ψάχνει να βρει τρόπους να εξωτερικεύσει τα αισθήματα του, γνωρίζει πως η απάντηση θα είναι αρνητική αλλά θέλει να το προσπαθήσει γιατί δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η φιλία τους, ο έρωτας αυτός έχει γίνει στόχος ζωής! 

Όταν ο ερωτευμένος εξομολογηθεί τον έρωτα του στο φιλικό πρόσωπο, τότε εκείνο έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση, δεν θέλει να τον στεναχωρήσει με αρνητική απάντηση γιατί τον νοιάζεται, αλλά και θέλει να τον προστατέψει από μια απογοήτευση που θα τον συνθλίψει, εφόσον μάλιστα είναι συνειδητοποιημένος και υπεύθυνος θα αισθανθεί πως του καταστρέφει την ζωή και το μέλλον, θα θελήσει να του αλλάξει γνώμη με το καλό αλλά μάταια, η πίεση που αισθάνεται αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι χιλιάδες φορές πιο έντονη από ότι ερωτική εξομολόγηση σε άνθρωπο που δεν υπάρχει αυτή η οικειότητα.

Η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα, ο φίλος-η αντικείμενο του έρωτα του άλλου, αισθάνεται την πίεση σε κάθε λέξη και σχόλιο ακόμα και όταν δεν υπάρχει αφορμή, στο πίσω μέρος του μυαλό του έχει εδραιωθεί η σκέψη πως με κάθε λέξη ή πράξη του έχει ως στόχο να του αλλάξει γνώμη, όσο αγνές και αν είναι αυτές οι πράξεις, στον άλλον άνθρωπο αμφισβητούνται και νιώθει μια τεράστια πίεση καθώς αισθάνεται πως εμπεριέχουν προσδοκίες.

Όλη αυτή η πίεση από τον ερωτευμένο θα κάνει τον άλλον να εξαντλήσει δίκαια την υπομονή του και να κλείσει κάθε δίαυλο επικοινωνίας! Να εξαφανιστεί από την ζωή του, κυρίως για το καλό του ερωτευμένου προκειμένου να συνέλθει.

Την στιγμή που ο ερωτευμένος αντιλαμβάνεται την απουσία του άλλου-ης φίλου-η του, καταρρέει! Το σοκ είναι τόσο ισχυρό που τα ερωτικά συναισθήματα ξεριζώνονται σαν να μην υπήρξαν ποτέ, δεν έχει μείνει ούτε απωθημένο, δεν τα κουκουλώνει, απλά τα θανατώνει γιατί θέλει το φιλικό του πρόσωπο πίσω, τότε αντιλαμβάνεται την αξία και την ιερότητα της φιλίας. 

Αισθάνεται πως πρόδωσε την φιλία, την αγνή αγάπη, τον ίδιο του τον εαυτό! Αισθάνεται πως πρόδωσε τον ίδιο τον θεό που του έδωσε αυτήν  τύχη και ζήτησε περισσότερα, αισθάνεται αχάριστος και οι τύψεις τον κυριεύουν, κάθε πόρτα για συγνώμη είναι κλειστή και αυτό τον σκοτώνει πιο πολύ, είναι πλέον κενός! Είχε τα πάντα, ζήτησε περισσότερα και τα έχασε όλα! Δεν σεβάστηκε τίποτα! 

ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΑ

Ακόμα και αν σε μια φιλία δημιουργηθεί αμοιβαίο αίσθημα, ο κίνδυνος να χαθεί παραμένει καθώς το 90% των ερωτικών σχέσεων είναι εφήμερες.

ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟ Η ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΝΙΓΕΤΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ, ΑΠΛΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΘΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ! 

Χάνοντας φίλο ή φίλη με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία ερωτική απογοήτευση, είναι απογοήτευση για σένα τον ίδιο! Προδίδεις τα πάντα… Είναι ένας θάνατος και ένα πένθος, όταν συνέλθεις θα είναι πλέον αργά γιατί θα έχεις χάσει έναν πολύτιμο άνθρωπο από την ζωή σου! 

Η ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ – ΠΡΟΣΕΞΤΕ!

Νίκος Μιχαλόπουλος 

About Νίκος Μιχαλόπουλος

Γεννημένος το 1983 στην Αθήνα, έχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας τον τελευταίο χρόνο, έχοντας αποκτήσει εμπειρία 8 ετών ως εργαζόμενος στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα. Το γράψιμο για μένα είναι αποφόρτιση συναισθημάτων που συντελεί στην ψυχική ηρεμία! Μια μορφή ψυχοθεραπείας, μια προσπάθεια αυτογνωσίας! Όλα τα κείμενα στο «μεταξύ μας» είναι απλά, μιλώντας στην ψυχή του αναγνώστη, δεν είναι απρόσωπα και ο καθένας μπορεί να τα νιώσει, όλα αυτά το κάνουν να ξεχωρίζει από τους παρεμφερείς ιστότοπους. Μεταξύ μας, σας ευχαριστώ που ήρθα στην υπέροχη παρέα σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει