Την ώρα που το καλό παιδί θα σε στείλει στον αγύριστο

Στην διάρκεια της ζωή μας θα συναντήσουμε πολλούς ανθρώπους με διαφορετικούς χαρακτήρες. Ο καθένας θα έρθει να παίξει έναν διαφορετικό ρόλο σ’ αυτήν. Άλλοι έρχονται για να μείνουν δίπλα μας και άλλοι θα είναι περαστικοί. Όλοι όμως θα μας προσφέρουν αναμνήσεις μα και «μαθήματα». Μα στο χέρι μας είναι τι θα κρατήσουμε από αυτούς και τι όχι.

Μέσα λοιπόν σ’ αυτούς θα υπάρχουν και τα καλά παιδιά. Έχεις ακούσει για εκείνους σίγουρα, τους έχεις συναναστραφεί και ίσως ανήκεις και ο ίδιος στην «συνομοταξία» τους. Κατά την άποψη μου δόξα και τιμή σου αν συμπεριλαμβάνεσαι σε αυτήν. Εύκολο  να τους αναγνωρίσεις. Είναι εκείνοι που θα δεις στο πρόσωπο τους ένα μόνιμα αποτυπωμένο χαμόγελο που δύσκολα το αποχωρίζονται. Είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να σου προσφέρουν και την ψυχή τους για να σε κάνουν να νοιώσεις χαρά και ευτυχία. Διότι για αυτό είναι γεννημένοι. Επιθυμούν να μοιραστούν τα προβλήματα σου και να σου κρατήσουν το χέρι όταν θα τους χρειαστείς. Ίσως πολλές φορές να βάλουν τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους στο περιθώριο για να δώσουν προτεραιότητα σε εκείνες των ανθρώπων που αγαπούν. Χαίρονται με την χαρά των γύρω τους και λατρεύουν να είναι η αιτία που θα δημιουργήσει χαμόγελα.

Αχ αυτά τα «ιδιαίτερα» πλάσματα! Ξέρεις μέσα σε διεφθαρμένες κοινωνίες και ανθρώπους που κλείνονται στον «μικρόκοσμο» των προβλημάτων τους, εκείνοι θα διαφέρουν, συχνά θα τους ακούσεις να λένε : «Δεν πειράζει να ‘μαστε καλά και όλα θα φτιάξουν» «Μην στεναχωριέσαι εγώ θα είμαι δίπλα σου». Άνθρωποι με παιδικές ψυχές, λες και ζουν σε μια άλλη εποχή και δεν έχουν επαφή με την  «πραγματικότητα». Δεν την γνωρίζουν ηθελημένα και δυστυχώς για αυτόν τον λόγο όταν γίνουν δέκτες άσχημων συναισθημάτων και πράξεων από τον περίγυρο τους, τότε θα δεις την κοσμοθεωρία τους να κάνει περιστροφή 360μοιρών.

Εκεί λοιπόν θα τα δεις αυτά τα παιδιά, όπως δεν τα είχες καν φανταστεί. Διότι όπως προείπαμε, αυτοί είναι ικανοί να σου δώσουν τα πάντα για να σε ευχαριστήσουν. Αν σε νοιώθουν δίπλα τους είναι ικανοί να σου χαρίσουν οτιδήποτε ζητήσεις, χωρίς να απαιτούν τίποτα πέρα από αληθινά συναισθήματα. Όμως μάτια μου, όταν πάρουν αχαριστία, υποκρισία και κοροϊδία. Τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις «θηρία». Η θλίψη και ο πόνος που θα τους δημιουργήσουν τα προαναφερθέντα, θα τους κάνουν αγνώριστους. Αυτοί θα κλάψουν κρυμμένοι από τους γύρω τους, θα λυγίσουν, θα ψάξουν τα γιατί απέναντι στις άσχημες συμπεριφορές και θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τους δότες αυτών για να καταλάβουν τα «ακατανόητα». Μια, δυο, τρεις, τέσσερις φορές θα πλησιάσουν τον άλλο για απαντήσεις, αν δεν βρουν όμως ανταπόκριση εκεί θα δεις να χτίζουν οι ίδιοι έναν τοίχο αγέρωχο και άτρωτο. Τότε θα έχει τελειώσει ο άλλος για αυτούς οριστικά. Δεν θα υπάρχει, αόρατος θα γίνει. Σκληρό; Για ποιόν λόγο; Φίλε μου, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι σημαντικό ο καλός δεν συνεπάγεται με τον χαζό. Μην μπερδεύεσαι! Δεν θα γίνει για κανέναν «ο άνθρωπος της σφαλιάρας»!

Έτσι είναι τα πράγματα απλά και λιτά για αυτά τα παιδιά. Σου δίνουν τα πάντα και σου ζητάνε αγάπη και σεβασμό μόνο! Αν δεν μπορείς να τους προσφέρεις την ανταπόδοση, δεν πειράζει να σαι καλά εκεί στο περιθώριο σου.

Και να σου πω και κάτι για μια ατάκα που άκουσα πρόσφατα και γέλασα; Λένε πως «Ο καλός καλό δεν βρίσκει». Αν δεν το βρει να είσαι σίγουρος πως μπορεί να το δημιουργήσει μόνος του ξέρει αυτός!  

      Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει