6 Ιουλίου 2018
Share

Ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις να μετράς πρώτα εσύ και μετά οι άλλοι

Η ζωή μας θα είναι πάντα αλληλένδετη με την συνύπαρξη μας με τους άλλους ανθρώπους γύρω μας. Ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, μοιραζόμενοι συναισθήματα, στιγμές, αντιλήψεις, ανάγκες. Έτσι λοιπόν κάποιοι θα περάσουν από δίπλα μας και θα φύγουν και με άλλους θα πορευτούμε μαζί στο πέρασμα μας από αυτόν τον κόσμο. Σίγουρα θα ήταν αφύσικο να σκεφτούμε πως με όσους συναναστρεφόμαστε μπορούμε να έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Ίσως κατά την γνώμη μου αυτό θα ήταν και λίγο «άνοστο». Σε οποιαδήποτε σχέση οικογενειακή, φιλική, εργασιακή, ερωτική θέλοντας ή μη θα έρθουμε σε επαφή με διαφορετικούς χαρακτήρες από εμάς. Έτσι θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες υποχωρήσεις και από τις δύο εκάστοτε πλευρές.

Όμως φυσικό είναι να υπάρξουν διαφωνίες και στιγμές εντάσεων μέσα στις διαπροσωπικές σχέσεις, άνθρωποι είμαστε. Κι αυτές σίγουρα θα δημιουργήσουν στον εκάστοτε μεμονωμένα άσχημα συναισθήματα και θα τον βάλουν στην διαδικασία να αναθεωρήσει πολλά πράγματα για τον εαυτό του κυρίως και αυτό είναι το πιο υγιές. Πολλοί λοιπόν και επιτρέψτε μου να τοποθετήσω και μένα σε αυτήν την κατηγορία συνήθως θα προσπαθήσουν να φέρουν τις ισορροπίες με τους άλλους γύρω τους κάνοντας «λίγο πίσω» σε σχέση με τα θέλω και τα πιστεύω τους προς αποφυγή διαξιφισμών. Θα πουν πολλές φορές στον εαυτό τους γινόμενοι παραλήπτες άσχημων συμπεριφορών «δεν βαριέσαι εντάξει, ας μην μιλήσω μην ανάψουν κι άλλο τα αίματα», «δεν πειράζει, ας μην πάμε απόψε εκεί που μου αρέσει, κάποια άλλη φορά». Τι καλοί ε; Τι γλυκά παιδιά; Σοβαρά χωρίς αμφιβολία «εξυπηρετικότατοι χαρακτήρες» για πολλούς «ιδιοκτήτες ισχυρότερων προσωπικοτήτων».

Μα να που θα έρθει η στιγμή και για αυτά τα ήρεμα πλάσματα που θα νοιώσουν την καρδούλα τους να σφίγγεται από την υπερβολική κατανόηση προς τους γύρω τους, τα μάτια τους θα βουρκώσουν από το παράπονο και θα βροντήξουν το χέρι στο τραπέζι. Γιατί ναι μεν από την φύση τους θα κάνουν το καλύτερο για τους γύρω τους αλλά τι στο καλό κάποια στιγμή «μπουκώνουν» κι αυτοί. Τότε λοιπόν θα ανασυντάξουν ήρεμα τις δυνάμεις τους, «θα κατεβάσουν ρολά» και θα ψάξουν να χτίσουν τα δικά τους θέλω θεμελιώνοντας τα γερά. Σίγουρα ο περίγυρος τους θα «αναστατωθεί» και θα απορήσει με την «αλλαγή» τους αυτή. Μα πλέον αυτό δεν θα τους αφορά, όποιος θέλει ας σταθεί δίπλα τους στην «άνοδο» τους, διαφορετικά καθένας στην γωνιά του. Δεν θα φοβηθούν για το αν θα γίνουν ξαφνικά «αντιπαθείς» διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή τους. Διότι αυτοί ξέρουν ποιοι πραγματικά είναι.

Μα διάολε έφτασε η ώρα να βάλουν τις επιθυμίες τους σε προτεραιότητα. Να σηκώσουν το κεφάλι τους ψηλά και να ζήσουν την μαγεία που κρύβει το να φροντίζεις πάνω από όλα τον εαυτό σου!

Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει