Κριτές αμαρτιών

Γεμίσαμε με κριτές αμαρτιών! Τι κάνεις; Πως νιώθεις; Τι κάνεις στην ζωή σου; Ποιον έχεις δίπλα σου; Και ποιοι αυτοί που όλη την βρωμιά και την κακία την κουβαλούν στην ψυχή τους!

Ναι για αυτούς σήμερα θα μιλήσουμε, για τους αγίους που κρίνουν και είναι εξειδικευμένοι πια σε αυτό. Γέμισε ο κόσμος με φωστήρες και φύλακες αξιών. Στερημένους και ανεπαρκείς τους λέω εγώ, εσύ χαρακτήρισε τους όπως θες! Τους κατονομάζω λοιπόν προσωπικά έτσι, γιατί δεν μπορώ να βρω άλλους λόγους που θα τους οδηγήσουν στο να κρατούν το δικαίωμα της κρίσης. Αυτό το εκδηλώνουν με τίποτα άλλο παρά από το στοματάκι τους που βγάζει λογάκια ανεξέλεγκτα.

Ξέρεις γιατί, ζηλεύουν αγάπη μου που την ζωίτσα τους δεν μπορούν να την μετατρέψουν σε ζωάρα. Κάτι που εσύ το έχεις καταφέρει. Γιατί το δεύτερο θέλει κότσια και άντερα γερά για να το δημιουργήσεις. Μα ζητάει θάρρος και τόλμη και οι φίλοι μας δεν τα έχουν. Και κάπου εκεί στην συνειδητοποίηση αυτού, ανοίγει ο απόπατος της ψυχής τους, πετάγοντας ότι έχουν απόθεμα σε κακία και δηλητήριο.

Μα πάνω εκεί που το αντικρίζεις, ενώ αρχικά ώθησε στο μοίρασμα φάσκελων, συγκρατήσου και γέλα. Ναι αυτό τσακίζει κόκαλα και τα δικά τους είναι αδύναμα. Θα ήθελαν πολύ να σου μοιάσουν, μα αυτοί δεν το έχουν.

Ξέχασα να σου πω, πως αυτοί πέρα από το ότι θα σε κατακρίνουν για παλιές αμαρτίες, ενδιαφερόμενοι για το καλό σου θα προσπαθήσουν να σε προφυλάξουν και από νέες. Είπαμε ξέρουν αυτοί, συνέχισε να γελάς όμως. Φτάνει που γνωρίζεις εσύ, άλλωστε για την δική σου ζωή μιλάμε. Μην το ξεχνάς, κριτής αμαρτιών και αγιοτήτων για τον εαυτό σου, είσαι μόνο εσύ. Και μόνο μια κουβέντα κράτα για το τέλος. Μην μου λες τι να κάνω γιατί θα σου πω που να πας. Με εκτίμηση πάντα και το ομορφότερο χαμόγελο σου.

Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει