Ερωτεύσου χωρίς να σε νοιάζει το μετά

Σπουδαίο θέμα ο έρωτας, μοναδικό! Πηγή ευτυχίας και ξεχωριστών συναισθημάτων. Σε οδηγεί σε ανεξερεύνητα μονοπάτια, έτοιμα να τα ανακαλύψεις και να τα περπατήσεις ως το τέλος τους. Σε αναζωογονεί και σου δημιουργεί αυτό το υπέροχο σφίξιμο στο στομάχι. Τα όνειρα μέσα από αυτόν αποκτούν ουσία και σε κάνουν να τα βλέπεις με μια άλλη διαφορετική, όμορφη ματιά.

Το ζήτημα όμως είναι το πώς θα πράξεις όταν αισθανθείς τα πρώτα σκιρτήματα του. Η λογική και ίσως κάποιες βεβαρημένες εμπειρίες του παρελθόντος σε κάνουν να φοβηθείς στο συναπάντημα μαζί του. Δεν αμφιβάλλω, πως ο έρωτας φέρνει θύελλες και ανεμοστρόβιλους μαζί, με συντριπτικά αποτελέσματα πολλές φορές. Μα και γαλήνη, χαμόγελα, πάθος, άσβεστες φλόγες, συντροφικότητα και τόσα άλλα αμέτρητα συναισθήματα. Σκέψου λίγο τι μπορεί να σου προσφέρει και δεν αξίζει να ρισκάρεις για αυτόν;; Αν με ρωτήσεις, θα σου πω πως για χάρη του κάθε ρίσκο απόκτα ξεχωριστό νόημα.

Είναι υπέροχο να αφήνεσαι και να δίνεις το τιμόνι στην καρδιά σου για να σε κατευθύνει αυτή. Ξέρει όμορφα ταξίδια, χωρίς να ζητά συνοδηγό τον φόβο για το άγνωστο. Τι να τον κάνει;; Αφού η εξύψωση της είναι αλληλένδετη με το συναπάντημα με το τελευταίο. Μπορεί να ζήσεις την απόλυτη ευτυχία ακούγοντας την… Να νοιώσεις και πάλι παιδί, να αισθανθείς την λαχτάρα για το πρώτο φιλί, την πρώτη αγκαλιά, την ψυχική και σωματική ένωση με έναν άλλο άνθρωπο. Φυσικά ίσως τσαλακωθείς, ίσως πονέσεις, ίσως νοιώσεις να βουλιάζεις από κάποια απώλεια. Μα θα έχεις κερδίσει τόσα πολλά βιώνοντας αυτό το πρωτόγονο και ξεχωριστό αίσθημα του έρωτα.

Έτσι πίστεψε με κάθε αντίτιμο του δεν συναγωνίζεται ότι μπορεί αυτός να σου προσφέρει. Κλείσε λοιπόν τα μάτια σου, αφέσου σε αυτόν, ζήσε τον και ρούφα κάθε του στιγμή…

Και άσε το μετά να στο δείξει η μοίρα και η ζωή. Και ίσως αυτές ξέρουν κάτι παραπάνω….!

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *