18 Αυγούστου 2018
Share

Όταν οι σκέψεις σου σε καταστρέφουν

Μεγάλη κατάρα το να φτιάχνεις εικόνες τις σκέψεις στο μυαλό σου! Ζωντανεύουν οι ρημάδες μπροστά σου και σε καταπίνουν ολόκληρο! Σα θεριό, ξεπηδούν απ’ το μυαλό σου για να σε βασανίσουν, για να βιάσουν τη ψυχή σου!

Ουρλιάζεις απ’ τον πόνο, τρελαίνεσαι απ’ το θόρυβο που κάνουν στο μυαλό σου, ενώ προσπαθείς να κρατήσεις το πρόσωπό σου ανέκφραστο. Μόνο στα μάτια σου φαίνεται το πόσο υποφέρεις εκείνη τη στιγμή. Γυαλίζουν προσπαθώντας να κρατηθούν στεγνά. Καίνε! Σκοτεινιάζουν! Γουρλώνουν προς τα έξω!

Είσαι συγκλονισμένη, τόσο που το σώμα σου αρχίζει να γίνεται άκαμπτο. Η καρδιά σου χτυπάει γρήγορα, αισθάνεσαι τη ροή του αίματος στις φλέβες σου. “Σσσςουυτ! Ήσυχα!” Ψελλίζεις απ’ το φόβο σου ενώ το μυαλό σου προχωρά το σενάριο!

Είναι τόσο αληθινό το ρημαδιασμένο… Είναι άραγε αυτό ένα έμφυτο ταλέντο; Είναι χάρισμα; Ή μήπως είναι τιμωρία από κάποια προηγούμενη ζωή;

Κλείνεις τα μάτια σου και δε σταματάει! “Ω! Θέλω να σταματήσει! Με εξουθενώνει, με αρρωσταίνει, με τελειώνει! 1-2-3… ” Σκέφτεσαι. Ακόμα εδώ! “Μια ωραία πεταλούδα… λα λα λα” ούτε και το τραγούδι πιάνει!

“Αααααααααα!” Κλαις, ξεσπάς , θρηνείς για κάτι που συμβαίνει στο μυαλό σου. Έχεις πια εξαντληθεί. Κλείνεις ξανά τα κουρασμένα μάτια σου. Τα μαλλιά σου βρεγμένα, κολλημένα στο πρόσωπό σου από το κλάμα. Είναι ξεκάθαρο ό,τι οι σκέψεις σου έχουν τη δύναμη να σε καταστρέφουν. Ό,τι σε χειρίζονται!

Κουλουριάζεσαι στην άκρη του κρεβατιού σου, αγκαλιάζεις σφιχτά τα γόνατά σου. Το ξέρεις ό.τι θα περάσει. Πάντα περνάει! Το “γιατί” που τριγυρνάει στο μυαλό σου, μοιάζει με μοιρολόι. Κάποτε πια, επικρατεί ησυχία! Εκεί μέσα, μοιάζει με βομβαρδισμένη περιοχή. Τώρα ο μόνος ήχος που γεμίζει το δωμάτιο είναι αυτός της αναπνοής σου. Κάπως έτσι σε παίρνει ο ύπνος! Άδειασες…

Τι λες λοιπόν… Θα ήθελες κι εσύ να μπορείς να ζωντανεύεις τις σκέψεις σου;
 
Μαρία Χαρίτου

 

About Μαρία Χαρίτου

Από πολύ μικρή, έμαθα να υπάρχω μέσα από τις τέχνες! Τραγουδάω τις χαρές μου, χορεύω tango τις λύπες μου, εκφράζομαι μέσα από τη μουσική μου και γεννάω εικόνες με την πένα μου! Μη με ρωτήσετε ποτέ ποια από όλες αγαπώ περισσότερο γιατί δεν έχω απάντηση! Όλα τα παραπάνω, συν το ελεύθερο και αδάμαστο πνεύμα μου, φτιάχνουν εμένα! Πηγή έμπνευσής μου είναι ο άνθρωπος, μια και μου αρέσει να τον παρατηρώ μέσα από τις λεπτομέρειες! Το τελείωμα του πρώτου μου βιβλίου με τίτλο «παλεύοντας το σκοτάδι μου», είναι η απόδειξη. Τέλος, οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι λατρεύω να δημιουργώ εικόνες και συναισθήματα στο μυαλό και την καρδιά σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει