Είσαι δυνατός

Είσαι δυνατός πάντα ήσουν, μπορεί κάποιες στιγμές να αμφιβάλλεις για αυτό, αλλά αυτό δεν αναιρείται. Σίγουρα είναι δύσκολο εφόδιο και βαρύ, μα η δύναμη μόνο έτσι μπορεί να χτιστεί. Αυτή κρύβεται πίσω από ματωμένα γόνατα και γρατζουνιές που έχουν αφήσει ουλές. Αν την ψάξεις θα την δεις να γεννιέται σε στιγμές που λες δεν αντέχω άλλο μα κρατάς ακόμα και τότε. Έτσι αυτό δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα τίποτε άλλου παρά της προαναφερθείσας, όσο κι αν αμφιβάλλεις για αυτήν. Γιατί σίγουρα αυτό το κάνεις συχνά.

Άνθρωποι είμαστε και το κουράγιο κάποια στιγμή στερεύει, αναγκάζοντας σε να αναρωτιέσαι μέσα σου πόση ακόμη αντοχή να βρω. Κι όμως είσαι ακόμα εδώ. Από την άλλη θα μπορούσα να σου πω εύκολα στα ζόρια σου, κοίτα γύρω σου άλλοι έχουν περισσότερα προβλήματα από σένα. Αλλά δεν θα το κάνω, όχι επειδή δεν ισχύει μα γιατί ξέρω πως το γνωρίζεις. Όμως μπορώ να κατανοήσω πως ώρες ώρες χρειάζεται να απομονωθείς από την γύρω πραγματικότητα και να σε κανακέψεις. Μην γελάς, μην το υποτιμάς, σου μιλάω απολύτως σοβαρά.

Είναι αναγκαίο να σε αγκαλιάσεις και να σε παρηγορήσεις. Χρειάζεται να χώνεις το κεφάλι σου στη γη σαν την στρουθοκάμηλο όταν το νιώθεις να βουίζει, άλλωστε κι αυτή δεν το κάνει για πάντα μόνο μέχρι να περάσει ο κίνδυνος. Είναι μια μορφή άμυνας και χρειάζεται, αν και δεν είναι η πιο ισχυρή. Υπάρχει και μια άλλη που είναι γεμάτη από δύναμη.

Εκείνο το πλατύ χαμόγελο που φοράς στα χείλη και συνδυάζεται με τα πάντα. Όταν το συνηθίσεις δύσκολα το αποχωρίζεσαι. Μα πρόσεξε δεν είναι καθόλου δήθεν, όχι. Το κρατάς γιατί τα μάτια τα θλιμμένα δεν σου ταιριάζουν και από την άλλη η χαρά σου δεν μπορεί να στεφτεί με τίποτα άλλο πιο όμορφο. Δυο διαφορετικές καταστάσεις θα μου πεις, αλλά και οι δυο κρύβουν δύναμη θα σου απαντήσω. Από την μια στην θλίψη σου έχεις την ικανότητα να το κολλήσεις στο πρόσωπο σου και από την άλλη πλευρά στην χαρά μόνο αυτή θα μπορέσει να σε οδηγήσει για να φωτίσεις από ένα λαμπερό χαμόγελο.

Έτσι μην επιτρέψεις στον εαυτό σου ποτέ να αμφιβάλλει για το ότι την κατέχει. Γέλασες έστω μια φορά σήμερα; Ναι; Χαίρομαι πολύ για σένα δυνατό μου πλάσμα!

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *