13 Ιανουαρίου 2019
Share

Όποιος θέλει, γυρίζει τον κόσμο ανάποδα!

Εγώ ξέρω πως όποιος θέλει, γυρίζει τον κόσμο ανάποδα ! Απλά για να σε δει. Όποιος θέλει, θα βρει χρόνο να σε πάρει ένα τηλέφωνο, να σου στείλει ένα μήνυμα κι ας είναι μια λέξη, θα βρει βρε αδερφέ την ευκαιρία, την αφορμή κάθε στιγμή να έρθει πιο κοντά σου. ‘Ο,τι άλλο και να μου πεις, είναι δικαιολογία.
 
Με κούρασαν οι μισές συναντήσεις. Τα μισά λόγια . Οι μισές ματιές. Οι μισές υποσχέσεις. Οι μισές κινήσεις. Όλα τα μισά με κούρασαν. Ολόκληρο σε θέλω. Αλλιώς μην έρθεις καθόλου. Αντέχω και μόνη μου. Έχω αντέξει πολλά . Κι αν έρθεις, μην αργείς. Ο χρόνος είναι ακριβή υπόθεση. Πληρώνεις ακριβά ό,τι παίρνεις όπως κι ό,τι δεν παίρνεις . Κυρίως ό,τι δεν παίρνεις.
 
Και ξέρεις τι απεχθάνομαι περισσότερο απ’ όλα; Την τσιγκουνιά, την υποκρισία και την αχαριστία. Μπούχτησα με τα μισάδια. Μισάδια στην τσέπη, μισάδια και στην καρδιά. Δήθεν. Όλα δήθεν. Χαμογέλα κούφια, γυμνά, χωρίς υπόσταση, χωρίς ουσία. Λόγια βαριά. Λόγια ασήκωτα. Γιατί να τραυματίζουμε τις λέξεις και να τις πονάμε χωρίς λόγο;
 
Γιατί να τυλίγουμε με επίδεσμο την αλήθεια; Και το ευχαριστώ πληγώθηκε. Απογυμνώθηκε. Δε βρίσκει στέγη να σκεπαστεί πλέον. Δεν έχει χρόνο για περιφρόνηση. Ούτε χώρο για αυταπάτη.
 
Κι είναι ευγνώμων ο αποδέκτης των καλών πράξεων μόνο στα λόγια. Στα λόγια της σκόνης. Όλα λειψά κι όλα περαστικά και γρήγορα. Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια. Έλα και πες μου όσα θες να μου πεις, με μια συμπεριφορά, με μια σου πράξη. Έλα για μια φορά κι ακούμπησέ με αληθινά, με νόημα και περιεχόμενο. 
 
Μπορείς ; Αντέχεις ;  Ή μήπως φοβάσαι να βγεις από το σκοτάδι σου; Όσους ήλιους κι αν καταπίνω, πάντα θ’ αφήνω χώρο στη νύχτα. Έτσι κι αλλιώς κι εγώ στην αγκαλιά της μεγάλωσα. Έλα. Μη φοβάσαι. Θα σου κρατάω το χέρι θαρραλέα όπως ο ομφάλιος λώρος την ύπαρξη.
 
Θα σε γεννάω κάθε στιγμή τρυφερά, γιατί στοργή σε βάφτισα  και ψάχνει το όνομά της. Γιατί σε βάφτισα αγκαλιά μου κι αδημονώ να σε ζεστάνω. Θα γίνομαι η αφαίρεση των φόβων σου. Η δύναμη των φθόγγων σου.
Θα γίνομαι όλα όσα ονειρεύτηκες κάποτε.
 
Και στην άκρη της γης αν χρειαστεί πηγαίνω για χάρη σου. 
Έλα. Μη φοβάσαι. Σε περιμένω.
 
Μαρία Βούλγαρη
 

About Μαρία Βούλγαρη

















Μπορεί επίσης να σας αρέσει