Δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους, όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις!

Αγαπημένο μου παιδί,

Θέλησα να σου γράψω αυτές τις λέξεις όχι γιατί δεν τις έχεις ξανακούσει από μένα αλλά γιατί θα ήθελα σε αυτές να προσφεύγεις κάθε φορά που τα ματάκια σου είναι δακρυσμένα όπως χτες. Πικράθηκα να ξέρεις γιατί θα ήθελα να είμαι μια ασπίδα κάθε φορά που σε πληγώνουν λόγια κοροϊδίας και βλέμματα αποτροπιασμού. Αλλά δεν μπορώ, όμως σίγουρα θα σε βοηθήσω να τη χτίσουμε μαζί πολύτιμο μου.

Ναι αυτό είσαι και δεν νομίζω πως θα υπάρξει άλλος πιο κατάλληλος χαρακτηρισμός για σένα. Γιατί το ανεκτίμητο πάντα θα ισούται με αυτό που διαφέρει μέσα στα πολλά, δεν γίνεται αλλιώς. Έτσι δεν θέλω να σε τρομάζει η αντίθεση σου με τους άλλους. Αυτό που χρειάζεται είναι να σε κάνει να πεισμώνεις και να νοιώθεις περήφανος για κάθε τι που καταφέρνεις. Γιατί σίγουρα κάθε κατόρθωμα σου θα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και υπομονής, αυτό είναι δεδομένο. Όμως για δες έχεις καταφέρει ήδη πολλά.

Διαβάζεις σιγά σιγά, γράφεις λεξούλες, ζωγραφίζεις, φτιάχνεις κατασκευές, περπατάς κι ας δυσκολεύεσαι. Μα το σημαντικότερο είναι αυτό το γάργαρο γέλιο που βγαίνει από μέσα σου και αυτή η δυνατή αγκαλιά που προσφέρεις. Πόσο ευτυχισμένη με κάνει αυτό ψυχή μου να ήξερες κι ας με βλέπεις κρυφά να δακρύζω.

Απόδειξη χαράς και συγκίνησης είναι αλήθεια σου λέω. Αγάπη που ξεχειλίζει από μέσα μου είναι. Γιατί σε λατρεύω παιδάκι μου και είναι αυτό το ειδικές ανάγκες που είναι συνώνυμο του διαφορετικού που αντικατοπτρίζεται σε σένα και σε κάνει να ξεχωρίζεις σαν τον ήλιο μέσα στον  κόσμο.

Έτσι μάτια μου θέλω να σε αγαπάς και να σαι προσέχεις. Χωρίς να ξεχνάς ποτέ, πως δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους, όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.

    

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *