Είναι υπέροχο το να μην είσαι τέλειος

Έχουμε πήξει στους ψευτοτέλειους και τους δήθεν γκόμενους. Άντρες που κρατούν σε απόσταση τις γυναίκες που τους ενδιαφέρουν, από ανασφάλεια, για να μην καταλάβουν τα κόμπλεξ και την «τρωτή» φύση τους. Υψώνουν τοίχους, άμυνες, προκαταβολικά, για να μην τους πληγώσουν, για να μην τους προσδώσουν. Αντιμετωπίζουν κάθε νέα γνωριμία ως εχθρό και περιμένουν στη γωνία για να τη βγάλουν σκάρτη, να τις εκδικηθούν που θέλησαν να τους βλάψουν.
 
Όχι παιδιά! Δεν λειτουργεί έτσι το πράγμα. Δεν πιστεύει κανείς ό,τι εσείς είστε άτρωτοι. Όλοι μας έχουμε αδυναμίες και προβλήματα που μας λυγίζουν ή μας προβληματίζουν. Δεν μας αρέσει αυτή σας η πλευρά, γιατί μπορεί εσείς να πιστεύετε ό,τι το πουλάτε καλά, μα εμείς δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν υποτιμάτε τη δική σας νοημοσύνη ή τη δική μας.
 
Δεν μας αρέσει να δείχνετε άτρωτοι, γιατί εμείς το εκλαμβάνουμε σαν έλλειψη εμπιστοσύνης, δεν θέλουμε να φαίνεστε αλύγιστοι, γιατί κι εμείς έχουμε την ανάγκη από κάποιον να μας συμβουλέψει μέσα από τις εμπειρίες του.
 
Θέλουμε να μπορούμε να ανοιχτούμε σ’ εσάς και με αυτό τον τρόπο σας, εκλαμβάνουμε ό,τι μας κλείνετε την πόρτα στα μούτρα. Και να σας πω ένα μυστικό; Οι άντρες που ανοίγονται στη γυναίκα που τους ενδιαφέρει, είναι τόσο μα τόσο γοητευτικοί!
 
Είναι τόσο υπέροχο και ανθρώπινο το να έχετε αδύναμες στιγμές, το να μην τα κάνετε όλα τέλεια, το να είστε χαλαροί, να είστε αληθινοί, να είστε ο εαυτός σας. Σας κάνει στα μάτια μας ειλικρινείς, σας κάνει να φαίνεστε έντιμοι, σοβαροί, συνειδητοποιημένοι. Σε μια εποχή που όλοι προσπαθούμε να είμαστε αψεγάδιαστοι, το να μην «είμαστε» τέλειοι, μας κάνει να είμαστε μοναδικοί!

Μαρία Χαρίτου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *