18 Μαρτίου 2019
Share

Ισότητα, χάσαμε το νόημα

Post Views: 0
Ισότητα λοιπόν γένους θηλυκού και παρεξηγημένου. Ναι, και μην ενίστασαι  πριν με ακούσεις, απλά άσε με να σου εκφράσω την γνώμη μου και βγάλε τα συμπεράσματα σου. Αρχικά όμως θα ήθελα να σου συστηθώ.
 
Είμαι γυναίκα του εικοστού πρώτου αιώνα και δεν κουβαλώ κατάλοιπα της εποχής των σπηλαίων. Ξέρεις εκεί που ο άντρας έσερνε την γυναίκα από τα μαλλιά και εκείνη δεν αντιδρούσε. Όχι δόξα σοι ο θεός και τα δικαιώματα μου απολαμβάνω και από το σπίτι έχω βγει και δουλεύω. Επίσης δεν έχω επιλέξει να είμαι υπό στον άντρα- κύρη της παλιάς εποχής, μην μπερδεύεσαι.
 
Μα όπως ζητώ να με σέβεται το ίδιο προσπαθώ να πράττω κι εγώ. Επιθυμώ την ισότητα μαζί του αλλά τον θέλω δίπλα μου στήριγμα. Ζητάω την προστασία του όχι γιατί είμαι σεξίστρια, ήμαρτον δηλαδή, μα επειδή αγαπώ αυτή την αίσθηση του να με προσέχει. Απολαμβάνω το να μου πει, μη φοβάσαι είμαι εδώ. Μου αρέσει να κάνει την πρώτη κίνηση στο φλερτ και να ζήσω το παραμύθι. 
 
Πες με λοιπόν ονειροπαρμένη και αλλοπρόσαλλη αλλά αυτό το ισότητα σε όλα που ακούω μου ακούγεται λίγο αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Διότι δεν γίνεται από την μια να ορμάς σαν ύαινα στο θήραμα πάνω του κι από την άλλη να λες πάει χάθηκαν οι άντρες έφυγαν οι εποχές που έκαναν την πρώτη κίνηση. Επίσης δεν γίνεται να ζητάς εναγωνίως τον πλούσιο χορηγό -γαμπρό και μετά να μιλάς για ανεξαρτησία και ισότητα. Δεν γίνεται σου λέω. 
 
Σεβάσου και δώσε αγάπη σε αυτόν που το αξίζει. Στάσου στο πλευρό του και μην τρέχεις σαν σε αγώνα δρόμου για να τον προσπεράσεις. Διεκδίκησε τα δίκια σου, μα μην τον ξεχνάς για να κάνει κι αυτός το ίδιο. Μα πάνω απ’ όλα ξεκαθάρισε πρώτα την έννοια της ισότητας μέσα σου.
 
Φιλικά 
Post Views: 0

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει