Τίποτα δεν είναι αδύνατο για μένα, αρκεί που το έχω πιστέψει εγώ

Καταδιώκω εχθρούς και παζαρεύω με ότι όπλα έχω να ανοίξω δρόμο στο μονοπάτι της ζωής. Τα όνειρα μου θέλω να χτίσω και με επιμονή να τα δω να θεμελιώνονται. Αρνούμαι να αποδεχθώ κομματιασμένες και μισοτελειωμένες καταστάσεις. Δεν πτοούμαι που λαμβάνω αρνητικότητα, ούτε σταματάω να κάνω όνειρα.
Τίποτα δεν είναι αδύνατο για μένα, αρκεί που το έχω πιστέψει εγώ, όλα τα άλλα γίνονται παιχνιδάκι στα χέρια μου.

Με τον καιρό συνειδητοποίησα μετά λύπης μου ότι δεν είναι τα πράγματα όπως φαίνονται, ούτε ότι οι άνθρωποι είναι αυτό που μου δείχνουν. Όσα εμπόδια όμως και να βρεθούν στον δρόμο μου θα τα εξαλείψω χωρίς κόπο και θα τα κλειδώσω μέσα στο μπαούλο για να πάψουν να με απειλούν γιατί βαρέθηκα να δηλητηριάζουν την ψυχή μου.

Υπομονή και επιμονή είναι τα χαρακτηριστικά μου. Με οδηγό αυτά τα δυο δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρω. Κανόνας απαράβατος για μένα είναι να μην τα παρατάω ακόμα κι αν οι συνθήκες με δυσκολεύουν λιγάκι.

Δεν ανέχομαι να παρενοχλούν τους στόχους μου. Δεν γουστάρω να ανακατεύονται στην ζωή μου. Δεν θέλω να συμβιβάζομαι για να τους αρέσω. Δεν παίρνω την άδεια από κανέναν για ό,τι κάνω. Γιατί τότε ξυπνάει το λιοντάρι μέσα μου και βρυχάται.

Μπορεί να αφήνω μπόσικα πολλές φορές αλλά αυτό δεν σημαίνει “δώσε θάρρος στον χωριάτη”.
Η ηλιθιότητα δεν είναι ανάγκη να γράφεται με ανεξίτηλο στυλό στο μυαλό μερικών, θα τύχει καμιά φορά να έχουν καμιά αναλαμπή ή να βρέξει μυαλό και δεν θα μπορούν να την σβήσουν με τίποτα.

Ιωάννα Δαμηλάτη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *