28 Ιουνίου 2019
Share

Δεν είναι όλοι για να γίνονται γονείς

Μεγάλη κουβέντα και σκληρή θα μου πεις. Μα στο λέω με το χέρι στην καρδιά και με όση αγάπη έχω μέσα μου για τα παιδιά. Φυσικά, εύλογα και ίσως θυμωμένα θα μου πεις “δεν είσαι μάνα και δεν έχεις δικαίωμα να φέρεις λόγο”. Αλλά εδώ θα σου απαντήσω έχοντας πλήρη επίγνωση των λόγων μου, ότι γελιέσαι.
 
Ναι, γιατί τα λατρεύω κι όταν θα πάρω την απόφαση να κάνω παιδιά, θα το κάνω με πλήρη συνείδηση και θέτοντας τις ευθύνες μου απέναντι τους στο πιο ψηλό βάθρο. Ναι, καλά, ανταποκρίνεσαι λοιπόν σε αυτό που σου λέω και δεν ξαφνιάζομαι. Γιατί με την ειρωνεία σου καταλαβαίνω πως αναγνωρίζεις τα λάθη σου και ίσως δε θες να ακούσεις την αλήθεια. Αλλά σήμερα δε θα σε βγάλω από τη δύσκολη θέση, μα αντίθετα θα στα απαριθμήσω ένα – ένα.
 
Αρχικά πιστεύεις πως εφόσον βιολογικά σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις παιδιά, μπορείς και να κάνεις, εύκολο πράγμα βρε αδελφέ.
 
Παράλληλα, άπαξ και τα κάνεις είναι ιδιοκτησία σου και αφού συγκαταλέγονται στα υπάρχοντα σου, μπορείς να τα κάνεις ό,τι θέλεις, δια βίου μη σου πω. 
 
Αλληλένδετα οι επιθυμίες τους είναι δεδομένο πως θα συμφωνούν με τις δικές σου. Είπαμε, δικό σου το μαχαίρι δικό σου και το καρπούζι. 
 
Επίσης, αυτά όπως και να τους φερθείς έχουν υποχρέωση να σε αγαπάνε, να σε σέβονται και να σε εκτιμούν. Τους έδωσες ζωή και μόνο για αυτό πρέπει να σου φερθούν σωστά.
 
Τέλος, το σημαντικότερο όλων, επειδή έκανες παιδί δεν πάει να πει πως θα αλλάξεις και τη ζωή σου, μην τρελαθούμε.
 
Στα απαρίθμησα λοιπόν τα λάθη σου και ίσως έχω και άλλα να σου πω, μα δε χρειάζεται. Σου έδωσα το πάτημα να σκεφτείς κι ας ξεφυσάς ειρωνικά, σου έβαλα τη σκέψη. Έτσι, το μόνο που εύχομαι, είναι να αλλάξεις τη στάση σου απέναντι τους. Μα και όσον αφορά εσένα που δεν έχεις ακόμα παιδιά, ελπίζω πριν τα κάνεις να ζυγίσεις τις δυνατότητες σου και αυτά που πραγματικά θέλεις από τη ζωή σου.
 
Μην ξεχνώντας πως δεν είναι όλοι για να γίνονται γονείς.
 
Χριστίνα Ρογκάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει