Σχεδόν ερωτευμένοι; Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Κοίτα να δεις λοιπόν πως διαμορφώνονται οι σχέσεις ως επί το πλείστον σήμερα. Είσαι μαζί με κάποιον, διατυμπανίζεις την αξία της συντροφικότητας αλλά από την άλλη, φυσικά βεβαίως βεβαίως είτε θα μαλλιοτραβιέσαι με το ταίρι σου είτε θα παίζει το ματάκι σου ασύστολα. Αλλά είναι πολύ σημαντική η συνύπαρξη με ένα έτερον ήμισυ. Που πας μόνος σου φιλαράκι αν δεν έχεις έναν άνθρωπο στη ζωή σου δίπλα σου; Δίκιο δεν έχεις;
 
Μα φυσικά δε θα μείνεις μόνο σε αυτή την αλλά ντάλα της Παρασκευής το γάλα κατάσταση μόνος σου αλλά θα προσπαθήσεις να νουθετήσεις εμένα κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου.
 
Γιατί είπαμε η αξία της συντροφικότητας είναι σπουδαίο πράγμα όπως λες κι εσύ. Έτσι είναι φυσικό να διαμαρτύρεσαι όταν εγώ σου μιλάω για κεραυνοβόλους έρωτες μοναδικούς και μονογαμικούς. Για το ότι περιμένω στην ζωή μου αυτόν που θα με συναρπάσει και θα μου κόψει τα πόδια το συναίσθημα μου για αυτόν χωρίς να έχω μάτια για άλλον. Το ότι πανάθεμα με η ζωή δεν περνάει δίπλα σε κάποιον αν αυτός δεν γίνεται η τρέλα, το πάθος, τα πάντα για σένα. 
 
Κουραφέξαλα λες και με κοιτάς και με συμπάθεια τύπου το κακόμοιρο από ποιο πλανήτη έχει έρθει. Τι στην ευχή δεν καταλαβαίνει και πως στο καλό θα το βάλω στον ίσιο δρόμο. Επιμένεις λοιπόν και προσπαθείς να μου επιβάλλεις τις πεποιθήσεις σου και εγώ αγωνιωδώς προσπαθώ να αποφύγω να ανοίξω το στοματάκι μου, αλλά με προκαλείς και σήμερα δεν θα γλιτώσεις.
 
Άκου λοιπόν να σου πω, πες με τρελή κι αλλοπαρμένη αλλά ο κόσμος σου δεν μου κάνει. Το σχεδόν δεν μου ταίριαξε ποτέ όπως και το μέτριο. Σιχαίνομαι τα δήθεν και τα αποστρέφομαι. Φυσικά όμως αν και σε κοιτάω σαν ούφο όταν αντικρίζω τις θέσεις σου για τις σχέσεις δεν θα προσπαθήσω να στις αλλάξω, τσάμπα σάλιο θα χαλάσω και δεν έχω περίσσευμα. Όμως όσον αφορά εμένα επέτρεψε μου να έχω το δικαίωμα της επιλογής για την ζωή μου.
 
Αυτό που θα μου υπαγορεύει την απάντηση στο ερώτημα που γεννάται εκ μέρους σου μέσα από τα έργα και τις ημέρες σου. Αυτό το σχεδόν ερωτευμένοι που μου παρουσιάζεις ως ασφαλή επιλογή. Στο οποίο πάντα με το χέρι στην καρδιά θα σου απαντώ, όχι ευχαριστώ δε θα πάρω.
 
Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *