19 Οκτωβρίου 2019
Share

Ελεύθερη;

– Ελεύθερη ;
 
Μια ερώτηση που δε θέλεις να απαντήσεις.  Όχι επειδή σε σταματάει κάτι, απλά αν πεις “ναι”, γνωρίζεις και ποιες θα είναι οι επόμενες ερωτήσεις που θα επακολουθήσουν. Και δε θέλεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία.
 
Μου θυμίζει λίγο και το παιχνίδι της κολοκυθιάς που παίζαμε. Στην τελική δεν οφείλεις να λες δεξιά και αριστερά την προσωπική σου κατάσταση. Αν το κάνεις επειδή το θέλεις, καλώς. Αν όμως δε θες, επειδή σε δυσκολεύουν κάποιοι άνθρωποι που περιμένουν να ακούσουν το πολυπόθητο “ναι”, τότε κακώς.
 
Εντάξει, ας πούμε πως είμαι ελεύθερη. Και τι μ’ αυτό; Σημαίνει ότι έχω αναμμένο πράσινο φως, στο φανάρι της ζωής μου; Σημαίνει πως θα “τρέξω” να δεσμευτώ ξανά, γιατί αυτοί είναι οι κανόνες της ζωής; Αποφεύγω να απαντώ σε αυτή την ερώτηση, γιατί δε θέλω να μπω στη διαδικασία να ανοίξω έναν διάλογο που δεν επιθυμώ.
 
Ωραία, είμαι ελεύθερη, μα θέλω να παραμείνω έτσι. Για τους χ,ψ λόγους μου. Είτε επειδή έχω άλλες προτεραιότητες, είτε επειδή η καρδιά μου είναι πληγωμένη, είτε επειδή θέλω την ηρεμία μου. Απολύτως φυσιολογικοί όλοι οι παραπάνω λόγοι. Ούτε μια νέα γνωριμία είναι στα άμεσα σχέδια μου. Ούτε θέλω να σπαταλάω χρόνο να εξηγώ γιατί δεν αφήνομαι σε νέες περιπέτειες. Γιατί έτσι απλά, ΔΕ ΘΕΛΩ! Χωρίς να πρέπει να απολογηθώ για μένα.
 
Επιλέγω να μην μπω σε κανένα “παιχνίδι” γνωριμίας γιατί δεν ενδιαφέρομαι. Και αγάπησα και αγαπήθηκα στη ζωή μου. Τόσο, που φτάνει για δέκα ζωές. Δε μου λείπει η αγάπη. Δε μου λείπει μια σχέση. Το μόνο που μου έλειπε ήταν το “απόλυτο κενό”, ή αλλιώς γαλήνη στον ψυχικό μου κόσμο. Οπότε πλέον επιλέγω τη “λίμνη” από τον “ωκεανό”. 
 
Και στην ερώτηση σου αν είμαι ελεύθερη ή όχι, σου απαντώ: 
 
Ελεύθερη, αλλά όχι διαθέσιμη !
 
Εύη Π. Γουργιώτη 

About Εύη Π. Ευδοξία Γουργιώτη

Γεννημένη μια μέρα του Οκτώβρη στον παγωμένο Καναδά. Ίσως γι' αυτό έχω τη «μέντα» να λατρεύω τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Μεγάλες μου αδυναμίες η βροχή και η θάλασσα. Αγαπώ τη γραφή και τα κείμενα μου δημιουργούνται από οτιδήποτε τραβάει την προσοχή μου ή από βιώματα ανθρώπων που συναντώ. Σίγουρα όμως υπάρχουν και κείμενα βγαλμένα από τη φαντασία μου. Ακούω πως η αληθινή αγάπη δεν υπάρχει, μα δε συμφωνώ. Για αυτό και γράφω συχνά για αυτή. Δηλώνω αθεράπευτα ερωτευμένη ακόμη και με το οξυγόνο που αναπνέω. Η ζωή είναι από μόνη της μια ευλογία. Και προσπαθώ να ζω όμορφα το κάθε της λεπτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει