Ώρα μηδέν, η ενσυναίσθηση ζητά αποδείξεις

Ποιος να μας το έλεγε αλλά και να το έκανε θα το πιστεύαμε; Όχι σε καμία περίπτωση. Εν έτει 2020 είμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία του Νέου Κορωνοϊού. Έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικά μεταδιδόμενο ιό, μα αυτά τα ξέρεις και σκοπός μου δεν είναι να σε κουράσω και να σε τρομάξω άλλο.

Όμως θέλω να ενεργοποιήσεις την ενσυναίσθηση σου, είναι απαραίτητο. Μείνε σπίτι και προφύλαξε εσένα και όλους τους άλλους γύρω σου. Είναι δύσκολο το ξέρεις και το ξέρω, μα επιβάλλεται. Προστατέψου και προστάτεψε όλον τον πλανήτη. Δώσε τη δυνατότητα στο μέλλον να έρθει ευτυχισμένο και με υγεία για όλους. Απόδειξε πως αξίζει να λεγόμαστε άνθρωποι και εξελίξου.

Γιατί για δες, αυτή η απομόνωση μπορεί να είναι και ευεργετική. Μας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με τόσα πράγματα για τα οποία δε βρίσκαμε ποτέ χρόνο μέσα στους κουραστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας μας. Μείνε σπίτι σου λοιπόν και ανακάλυψε και κάνε ό,τι ευχαριστεί την καρδούλα σου αφού η δυνατότητα υπάρχει. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και οι ανέσεις μας πια είναι μεγάλες. Μα πάνω από όλα αναλογίσου το ποιος είσαι και βρες τα με τον εαυτό σου. Κατανόησε τη σπουδαιότητα της ζωής, αυτής της μη δεδομένης αλλά πολύτιμης.

Δώσε το βήμα στις επόμενες γενιές για να είναι περήφανοι για τους προγόνους τους. Άσε τον εγωισμό και την αδιαφορία στην άκρη. Μείνε σπίτι γιατί η ώρα μηδέν έχει φτάσει και η ενσυναίσθηση ζητά αποδείξεις για την ύπαρξη της μέσα στον καθένα μας. Επίτρεψε σε όλους μας αύριο να μπορούμε να χαμογελάμε.   

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *