Άσε με να νιώθω ο εαυτός μου

Ψιτ! Εσύ! Ναι, σε σένα απευθύνομαι που χθες μου έκανες ολόκληρη διάλεξη, για τους λόγους που δε θέλεις τη γυναίκα με μακιγιάζ. Που δείχνεις την απέχθειά σου, ακόμη και όταν βγαίνετε έξω, με το να της καθαρίζεις το κραγιόν με ένα χαρτομάντηλο.

Μου είπες για τις αμέτρητες ακυρώσεις εξόδου που έκανες, γιατί δε συμφωνούσε να βγει έξω δίχως να είναι βαμμένη. Μα επιμένεις πως σου αρέσει η φυσική ομορφιά. Και σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε! Αλλά νομίζω πως είναι στην κρίση της κάθε γυναίκας το τι θα κάνει με τον εαυτό της. Εσένα, θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει, το πώς θα την κάνεις ευτυχισμένη. Πως να νιώσει όμορφη.

Αναρωτιέσαι γιατί είσαι μόνος; Σκέφτηκες πως τις διώχνεις; “Μα για ένα μακιγιάζ που δε θέλω;” Μου λες.
“Ναι”, σου απαντώ. Για ένα μακιγιάζ. Μια γυναίκα ίσως σου κάνει τη χάρη, ίσως, στο ξαναλέω, επάνω στην αρχή του ενθουσιασμού της για τη σχέση σας. Ευρισκόμενη όμως σε μια εκδήλωση, που γύρω της βλέπει πανέμορφες παρουσίες και εσένα από τη μία να τη θες άχρωμη και από την άλλη να παίζει το ματάκι σου όταν αντικρίζεις μια αιθέρια ύπαρξη, δε θα σε αντέξει για πολύ.

Και ξέρεις γιατί; Επειδή είσαι χειριστικός. Θες μια γυναίκα να είναι ευτυχισμένη δίπλα σου; Άφησε την να είναι ο εαυτός της. Γυναικεία θέματα καθαρά αυτά. Εσύ ως άντρας ασχολήσου με κάτι άλλο. Δεν έχεις ιδέα πόσες φορές ένα μακιγιάζ μας έχει ανεβάσει ψυχολογικά. Πόσα σημάδια στο πρόσωπο μας έχει καλύψει. Είτε σημάδια βίας, είτε εκ γενετής. Πόσους μαύρους κύκλους εξαφανίσαμε, που είτε δημιουργήθηκαν από το πολύ κλάμα, είτε από την πολλή κούραση. Γιατί πολλές φορές δίνουμε στα χείλη μας μια γραμμή να δείχνουν λίγο πως χαμογελούν.

Όπως και να έχει, είναι που είμαστε θηλυκά και θέλουμε να είμαστε όμορφες. Όμορφες, όπως της αρέσει της καθεμίας μας. Απλά, είναι επιλογή μας. Όχι δική σου. Και στο κάτω κάτω, να σου μιλήσω για ‘μένα, πέρα από όλα τα παραπάνω που σου ανέφερα, είναι στη φύση μου να θέλω να είμαι όμορφη. Είμαι γυναίκα. Μια γυναίκα, που ακόμα και στο σπίτι μόνη μου, θέλω να μου αρέσω. Ένα παραπάνω όταν θα βγω μια βόλτα.

Μια συμβουλή σου δίνω. Ψάξε να βρεις μία, με ψυχική ομορφιά. Η κακία δε χρωματίζεται φίλε μου. Μα αν πέσεις σε γυναίκα καλή, εκεί θα καταλάβεις την αξία της.

Εύη Π. Γουργιώτη 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *