18 Ιουλίου 2020
Share

Αντίπαλος

Η Ιωάννα είχε παντρευτεί τον Άρη και ήταν αποφασισμένη να στηρίξει την επιλογή της και να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι της για να πετύχει ο γάμος της. Θεωρούσε ότι ο έρωτας δεν ήταν αναγκαίος από τη στιγμή που εκτιμούσε και σεβόταν τον άντρα της.

Η ζωή του ζευγαριού κυλούσε ήρεμα χωρίς εντάσεις, υπήρχε επικοινωνία και συνεννόηση. Αποφάσιζαν από κοινού για όλα και ειδικά για τις εξόδους και αν και σχεδόν πάντα έβγαιναν μόνοι, τους καλοκαιρινούς μήνες συναντούσαν παλιούς συμμαθητές που έρχονταν για διακοπές. Πήγαιναν στη θάλασσα και εκεί μαζεύονταν μεγάλη παρέα με τους φίλους από τα παιδικά χρόνια του Άρη. Ένας από αυτούς ήταν και ο Δημήτρης, ένας ευγενικός και όμορφος άντρας. Η Ιωάννα είχε καλή σχέση με όλους τους φίλους του άντρα της αλλά τον Δημήτρη τον ξεχώριζε για πολλούς λογούς. Ο βασικότερος ήταν τα εύστοχα σχόλια και το αστείρευτο χιούμορ που την έκανε να ξεκαρδίζεται από τα γέλια. Από ό,τι έβλεπε η συμπάθεια ήταν αμοιβαία γι’ αυτό και τον προσκαλούσε συχνά στο σπίτι τους για φαγητό και παρέα. Ο Δημήτρης αποδεχόταν πάντα με χαρά τις προσκλήσεις και μετά από ένα διάστημα έκανε επισκέψεις χωρίς να περιμένει καμία πρόσκληση. Πολλές φορές μάλιστα βρισκόταν στο σπίτι μόνος με την Ιωάννα χωρίς να τον ενοχλεί η απουσία του Άρη.

Η παρέα συνεχιζόταν και τους χειμωνιάτικους μήνες όπου ο Δημήτρης ερχόταν πια κάθε Σαββατοκύριακο. Η Ιωάννα έκανε πολύ καλή παρέα μαζί του και τον θεωρούσε και δικό της φίλο και φυσικά γελούσε πάντα με τα αστεία του. Όλα κυλούσαν ήσυχα και όμορφα έως τη στιγμή που η Ιωάννα κατάλαβε ότι οι επισκέψεις του κοινού τους φίλου δεν ήταν απλά φιλικές. Σε ένα κρίσιμο λεπτό ο Δημήτρης της έδειξε ότι το ενδιαφέρον του αφορούσε καθαρά και μόνο τη γυναίκα και όχι την φίλη. Η παρέα και η φιλία δεν ήταν οι πραγματικοί λόγοι, η μόνη αλήθεια ήταν η ερωτική επιθυμία του Δημήτρη για τη γυναίκα του φίλου του. Η Ιωάννα είχε σοκαριστεί και ένιωθε ένοχη και ας μην είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. Ντρεπόταν και θύμωνε με τον εαυτό της για τα περιθώρια που είχε αφήσει. Σκεφτόταν τον άντρα της και τον παιδικό φίλο που τόσο εγκάρδια του είχε ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της.

Ξαφνικά, μέσα από τη συγκεκριμένη τροπή των γεγονότων βρισκόταν σε δύσκολη θέση και δε γνώριζε πως θα έπρεπε να τα διαχειριστεί. Δε χρειάστηκε πολύ χρόνο, αποφάσισε να απομακρύνει το Δημήτρη από τη ζωή τους χωρίς να ενημερώσει τον άντρα της. Ήθελε με κάθε τρόπο να τιμωρήσει τον αντίπαλο του άντρα της που τόλμησε να κάνει αυτού του είδους τις σκέψεις. Το μοναδικό που χρειάστηκε να κάνει, ήταν να πει με τρόπο επικριτικό στο Δημήτρη, να μην την επισκεφτεί χωρίς να είναι ο άντρα της στο σπίτι. Αυτό ήταν αρκετό, ο κοινός φίλος δεν ξαναπήγε ποτέ στο σπίτι τους.

Έχοντας πράξει το σωστό, η Ιωάννα ένιωθε ήσυχη και ήρεμη, λυπόταν βέβαια που είχε πέσει έξω στις εκτιμήσεις της για το Δημήτρη αλλά τώρα την ανακούφιζε το γεγονός της απομάκρυνσής του. Έτσι πέρασε η πρώτη εβδομάδα και μετά και η επομένη, όταν όμως έφτασε η τρίτη εβδομάδα ένιωθε το κενό που είχε αφήσει η απουσία του. Η Ιωάννα διαπίστωνε με τρόμο ότι της έλειπε, αισθανόταν ότι ήταν μόνη, και ότι μέσα σε ένα γάμο ένιωθε αφόρητη μοναξιά. Είχε παρασυρθεί από την αίσθηση του καθωσπρεπισμού και είχε διώξει το Δημήτρη. Δεν είχε καταλάβει τι της πρόσφερε η παρουσία του μέχρι που η απουσία του της άνοιξε τα μάτια. Της έλειπε τόσο πολύ που πονούσε, αλλά τώρα ήταν πια πολύ αργά, είχε βιαστεί να τον κρίνει και δεν είχε καταλάβει ότι τον αγαπούσε.

Φωτοπούλου Παρασκευή

About Παρασκευή Φωτοπούλου

Αγαπώ να διαβάζω και ειδικά Ελληνική Μυθολογία όταν έχω ελεύθερο χρόνο ασχολούμαι με την συγγραφή κειμένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει