19 Σεπτεμβρίου 2020
Share

Εσένα, ποια ημερομηνία σε έχει σημαδέψει;

Ημερομηνίες που μας σημαδεύουν. Μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή. Γίνονται σκιά μας. Και να θέλουμε να τις ξεχάσουμε, μας είναι αδύνατον. Ημερομηνίες από στιγμές που χαμογελάμε στη θύμησή τους. Ημερομηνίες από στιγμές που μας φέρνουν δάκρυα στα μάτια.

Γεγονότα ευχάριστα που κατακλύζουν τις σκέψεις μας.  Γεγονότα δυσάρεστα που θέλουμε να μην τα θυμόμαστε πια, μα δε γίνεται. Κάθε χρόνο έρχεται μία ημερομηνία για να μας τα θυμίσει. Σαν ταινία από φιλμ περνάνε από μπροστά μας. Γεννήσεις, έρωτες, χωρισμοί, γάμοι, κηδείες και ό,τι άλλο μας έχει συγκλονίσει.

Όσο και να λέμε πως το παρελθόν πρέπει να το αφήνουμε πίσω μας, δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε.
Κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες μας γυρίζουν πίσω. Με τις όμορφες αναμνήσεις χαμογελάμε. Κι ενώ τις δυσάρεστες προσπαθούμε να μην τις θυμόμαστε, δυστυχώς έρχονται μέσα στο μυαλό μας και σκαλώνουν εκεί για μέρες, για χρόνια, για πάντα. Ό,τι συναισθήματα και να μας προκαλούν, είτε χαράς, είτε λύπης, μπορούμε να τις αποφύγουμε;

Αδύνατον. Ναι! Αδύνατον! Είναι εκείνες που καθόρισαν ή στιγμάτισαν το παρόν μας.

Εύη Π. Γουργιώτη 

About Εύη Π. Ευδοξία Γουργιώτη

Γεννημένη μια μέρα του Οκτώβρη στον παγωμένο Καναδά. Ίσως γι' αυτό έχω τη «μέντα» να λατρεύω τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Μεγάλες μου αδυναμίες η βροχή και η θάλασσα. Αγαπώ τη γραφή και τα κείμενα μου δημιουργούνται από οτιδήποτε τραβάει την προσοχή μου ή από βιώματα ανθρώπων που συναντώ. Σίγουρα όμως υπάρχουν και κείμενα βγαλμένα από τη φαντασία μου. Ακούω πως η αληθινή αγάπη δεν υπάρχει, μα δε συμφωνώ. Για αυτό και γράφω συχνά για αυτή. Δηλώνω αθεράπευτα ερωτευμένη ακόμη και με το οξυγόνο που αναπνέω. Η ζωή είναι από μόνη της μια ευλογία. Και προσπαθώ να ζω όμορφα το κάθε της λεπτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει