Είναι και κάτι άντρες, φίλη…

Είναι και κάτι άντρες φίλη… χειρότεροι και από την πουτάνα στην ψυχή που τραγούδησε κάποτε ο Νικολάκης. Αν έχεις βίωμα, περαστικά σου και συμπάσχω στο 100℅ μαζί σου. Ακόμα το φυσάω και να κρυώσει δε λέει το άτιμο. Είναι που λες, αυτός ο τύπος του άντρα που θα υμνείς την τύχη σου που στον έφερε στη ζωή σου.
 
Το “γαμώ την τύχη μου”, έρχεται μετά -και σου εύχομαι σύντομα- για να πονέσεις όσο το δυνατό λιγότερο. Το τυπάκι λοιπόν αυτό θα σε έχει στα πούπουλα. Η πρώτη σου καλημέρα και η τελευταία καληνύχτα. Μηνύματα μέσα στην ημέρα να σου λέει πόσο του λείπεις και με πόση αγωνία περιμένει το βράδυ να σε σφίξει στην αγκαλιά του. Θα είναι ο “πριν από σας, για εσάς”.
 
Πριν προλάβεις να πεις, θα το έχει κάνει. Σαν να το έχει ξανακάνει ένα πράγμα. Στον έρωτα; Αχ! δε θα υπάρχει τίποτα πριν από αυτόν. Μετά να δεις που θα παρακαλάς να μην τον δεις ούτε σε όνειρο. Θα σου κάνει παραπονάκι που θέλεις να βγεις με τους φίλους σου αντί να είστε μαζί, και εσύ χαϊβανάκι μου, σιγά-σιγά ξεκόβεις από όλους.
 
Ευτυχώς, εκείνοι βλέπουν τι παίζει και έχουν υπομονή να σε συγχωρέσουν μετά για τη μαλακία που έκανες. Αλλά πού να σου μιλήσουν; Ακούς εσύ; Εσύ… παρωπίδες! Κάπως έτσι λοιπόν είστε εσύ, αυτός και η αγάπη σας. Αν τύχει και τσακωθείτε.
 
Εκεί να δεις, τύχη βουνό! Μηνύματα – πάπυροι, με τόσο κλαψιάρικο περιεχόμενο, που ούτε εσύ η ίδια θα σκεφτόσουν να στείλεις για πλάκα. Στησίματα κάτω από το σπίτι σου, έξω από τη δουλειά σου, όπου και να γυρίζεις το κεφάλι, τσουπ, ομπρός σου.
 
Ωπ! έπεσες στην παγίδα μαριδούλα; Και σου αρέσει εσένα. Το ξέρω. Και κάποια στιγμή αναρωτιέσαι και λες: “Ναι ρε γαμώτο, βρήκα τον άνθρωπό μου. Ενδιαφέρεται, ζηλεύει, φοβάται μη με χάσει. Τι χαζή που είμαι… Τέλος! Αφήνω στην άκρη την ανασφάλεια και το φόβο και είμαι εκεί για εκείνον”. Σε χρόνο dt λοιπόν, ο άνθρωπός σου, όπως λες, σταματάει να κάνει όλα αυτά που σου έδινε μέχρι τώρα. Κοίτα πώς εξαφανίζεται όταν τσακώνεστε και πως έφτασες να κάνεις εσύ τώρα τις ίδιες κινήσεις;
 
Και να τα μηνύματα. Και να τα στησίματα. Με μια διαφορά: εκείνος δε γυρίζει. Ούτε ευκαιρία θα σου δώσει. Εσύ θα φταις και θα στο δώσει να το καταλάβεις πολύ καλά. Με επιχειρήματα που επιμελώς πούστικα μάζευε τόσο καιρό. Ακόμα και τις ώρες που σε είχε αγκαλιά ο ξεφτιλάς. Δε φταις όμως εσύ, καλή μου. Η πάστα του συγκεκριμένου άνδρα φταίει. Είναι ο τέρμα ανασφαλής. Ο άντρας που όχι μόνο δε σε αγάπησε, ίσως, κάποτε, αλλά και ίσως, κάποια να τον πλήγωσε, και αυτό μόνο κράτησε. Το αίσθημα της εκδίκησης.
 
Λατρεύει μόνο τον άρρωστο εαυτό του. Του αρκεί να φτάσει τη γυναίκα στο σημείο που θέλει, έτσι ώστε φεύγοντας να είναι σίγουρος για την τελειότητα της πουστιάς. Ξέρεις όμως κάτι; Μην του κακιώνεις. Έχει τόσα θέματα να λύσει με τον εαυτό του, που στο τέλος ένα ρεμάλι και μισό θα καταλήξει. Για εσένα; Ούτε λάθος επιλογή ήταν. Ήταν απλώς, ένα μάθημα ζωής…
 
Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *