Θέλω να είμαι και να αισθάνομαι ελεύθερη

Θα γυρίζεις το βλέμμα σου απότομα, τη στιγμή που δεν θα περιμένουν να τους κοιτάξεις. Πρόσεξε τον τρόπο που σε κοιτάνε, τη ματιά τους, το ύφος τους, το βλέμμα τους και θα καταλάβεις. Δε χρειάζεσαι πολλά για να καταλάβεις την αγάπη, μονάχα μια ματιά. Και εκεί, ή μένεις ή φεύγεις. Αναλόγως πόσο ακριβά είσαι έτοιμη να πληρώσεις αυτό το βλέμμα.
 
Προσωπικά, δεν έχω πολύ χρόνο για να ασχοληθώ με δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα και δεν είμαι πια δεκαοχτώ χρόνων να δίνω ευκαιρίες. Δεν έχω ούτε μια στιγμή για χάσιμο και δε διαπραγματεύομαι την αλήθεια. Τη δέχομαι γενναία, τη λέω επίσης ξεκάθαρα και μένω ή αποχωρώ, χωρίς πολλά λόγια και πολλές εξηγήσεις που καταντάνε βαρετές. Κανένας τοξικός άνθρωπος στη ζωή μου δεν έχει θέση, καμία σχέση που με βασανίζει δεν έχει δουλειά.
 
Περισσότερο από όλα και όλους πρέπει να προστατεύσω εμένα, γιατί αν εγώ είμαι καλά θα είναι και οι άλλοι γύρω μου. Θέλω να είμαι και να αισθάνομαι ελεύθερη, με αυτή τη μορφή της ελευθερίας που σου δίνει τη δυνατότητα να κρατάς στη ζωή σου οτιδήποτε θετικό και να διώχνεις τα αρνητικά μακριά. Μα πάνω από όλα, θέλω να μπορώ να φεύγω, το λατρεύω αυτό το φευγιό που κάθε φορά με σώζει και ξαναρχίζω από την αρχή. 
 
“Θέλω να είμαι και να αισθάνομαι ελεύθερη”
 
© Μπέττυ Κούτσιου 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *