Καλή Χρονιά!

Και αν είναι κάτι που μας κρατάει με το κεφάλι ψηλά αυτή τη χρονιά που έφτασε στο τέλος της, είναι η μικρή φλόγα που έχουμε στην ψυχή μας. Είναι η προσμονή πως στον ορίζοντα θα φανεί ξανά το φως. Η λαχτάρα να έρθουμε στην κανονικότητά μας είναι μεγαλύτερη απ’ το να αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί και να καταλήξει να κάνει “παρέα” με τη μελαγχολία ή την κατάθλιψη.

Θέλει δύναμη ψυχής να μην καταλήξουμε να μοιρολογούμε για τον παλιό χρόνο που φεύγει. Ήταν δύσκολο και το 2021, αλλά αν πάψουμε να πιστεύουμε στα θαύματα, αυτομάτως καταδικάζουμε την καρδιά μας, να φοβάται και τη νέα χρονιά. Και στην τελική, και αυτή αν είναι με φουρτούνες, ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο θετικά. Ας φέρουμε ζεστασιά στις ψυχές μας και να κάνουμε σχέδια για το μετά. Μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλέψει την ελπίδα. Το κακό φεύγει όταν αδιαφορούμε γι’ αυτό και δεν το μελετάμε συνεχώς.

2022 καλώς μας ήρθες. Εμείς θα σε “γλεντήσουμε” με τους δικούς μας ρυθμούς. Μπόρα είναι, θα περάσει, μα και αν αργήσει να γίνει αυτό, τουλάχιστον θα ζούμε με χαμόγελα και με την προσδοκία πως όλα θα πάνε καλά. Που θα πάνε! Το μόνο σίγουρο.

Ας γίνουμε όλοι σαν τα μικρά παιδιά. Ας αφήσουμε την καχυποψία μας στην άκρη. Ας στολίσουμε τα χείλη μας με τα πιο γλυκά χαμόγελα. Μια νέα μέρα ξεκινά. Η πρώτη ημέρα του 2022. Ας τη ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Οι καρδιές μας εξάλλου για να χτυπούν ρυθμικά, θέλουν αγάπη. Αγάπη που δίνεται απλόχερα και δεν της βάζει κανένας περιορισμό. Με αυτήν ας πορευθούμε το νέο έτος.

Ας φωνάξουμε λοιπόν “καλή χρονιά!”, και πού ξέρετε, ίσως καταφέρουμε να γυρίσουμε επιτέλους τη “ρόδα”.
Ευτυχισμένο το νέο έτος με υγεία και μπόλικη αγάπη!

Εύη Π. Γουργιώτη 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *