28 Αυγούστου 2022
Share

Έμπνευση

Έρχονται στιγμές και είναι πολλές και πυκνές, που με ανημποριά προσπαθείς να δραπετεύεις από την πεζότητα της καθημερινότητας. Αφουγκράζεσαι με ευαισθησία ό,τι έχει πνοή και δύναμη μεταποιητική, όπως τους ήχους, τα χρώματα, τα τοπία, τα συναισθήματα. Όντας δέκτης θετικός, έλκεις τις δονήσεις που εκπίπτονται και τις μετουσιώνεις σε μαγική ουσία. Θρέφεις την πείνα της ψυχής σου και μεθυσμένος από την αίσθηση του μεγαλείου, ταυτίζεσαι με την αρχή των πάντων. Εκείνες τις στιγμές ζεις! ‘’Εάν εσύ μιλάς με τον Θεό, αυτό είναι προσευχή, αν ο Θεός μιλάει μαζί σου, αυτό είναι έμπνευση, Ανώνυμος’’.

Η λέξη “εμπνέω” ετυμολογικά (εν + πνέω) σημαίνει πνοή εντός μας. Οι αισθήσεις μας αιχμαλωτίζουν ερεθίσματα που θα κινητοποιήσουν τον εαυτό μας εσωτερικά. Εσύ αγαπάς πολλά διαφορετικά πράγματα με τόση ένταση και πάθος σαν τα πρωτοβλέπεις. Όπως την στιγμή που ανατέλλει ο ήλιος, τα αχνά σχήματα και τις εναλλαγές της θάλασσας. Έχεις μια ψυχή που εξελίσσεται και αγαπάει ολοένα και καινούργια πράγματα. Αν και έχεις γνωρίσει το φόβο του να ζεις μονάχα για να επιβιώνεις χωρίς να έχεις δικαίωμα στα όνειρα. Δεν μπορώ να ανταλλάξω την καλλιεργημένη αίσθηση με οτιδήποτε άλλο όλα τα άλλα είναι διαδοχικές μορφές ψυχικού θανάτου.

Θέλω να κάνω τη ζωή άξια του προορισμού της και όχι απλά υποφερτή. Είμαι εναντίον όλων εκείνων που μας θέλουν άβουλους και αστόχαστους να ζούμε μια ζωή που να έχει διάρκεια και μηδέν ένταση. Γι’ αυτό και θα υπερασπιστώ την ομορφιά, την αγνή πρόθεση, την αρμονία και την ελεύθερη βούληση. Οι καιροί που περάσαμε μας δίδαξαν πως αν δεν μπορούμε να εμπνεόμαστε είμαστε σαν ζωντανοί νεκροί. Η υλική παρουσία είναι σαν ένα άδειο τομάρι ζώου μιας και η πνευματικότητα δίνει την υπόσταση στη ύλη! Εμείς είμαστε ανθρώπινοι και έχουμε καταγεγραμμένη μια κοινή ηθική και έστω και εάν για όλα διαφωνούμε ξέρουμε πως η ελευθέρια είναι η υψηλότερη μορφή ηθικής. Να συμπληρώσουμε πως η ελευθέρια είναι και η αναγκαία συνθήκη της έμπνευσης!

«Η μοίρα του άνθρωπου βρίσκεται μέσα του και όχι τόσο σε κείνο που μπορεί όσο σε κείνο που δεν μπορεί. Ι.Μ Παναγιωτόπουλου»

Παρασκευή Φωτοπούλου

About Παρασκευή Φωτοπούλου

Αγαπώ να διαβάζω και ειδικά Ελληνική Μυθολογία όταν έχω ελεύθερο χρόνο ασχολούμαι με την συγγραφή κειμένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει