2 Ιουνίου 2024
Share

Είναι όμορφα εκεί έξω

Είναι όμορφα εκεί έξω…

Ο Μάιος φτάνει στο τέλος του. Το καλοκαίρι μια ανάσα μονάχα. Η φύση οργιάζει. Λουλούδια ανθισμένα που μοσχοβολούν, πεταλούδες πετούν εδώ κι εκεί και τα πουλιά κελαηδούν ευτυχισμένα. Κάνει ζέστη. Η θερμοκρασία ανεβαίνει στα ύψη μέρα με τη μέρα. Ο κόσμος – οι πιο θαρραλέοι – ξεκίνησαν τα μπάνια στις κοντινές παραλίες.

Ναι, είναι όμορφα εκεί έξω. Παρουσιάσεις βιβλίων, θερινά σινεμά, θεατρικές παραστάσεις, βόλτες κάτω απ’ την Ακρόπολη μ’ ένα παγωτό στο χέρι. Σε λίγο θα ξεκινήσει και η έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι. Τόπος συνάντησης αναγνωστών και συγγραφέων. Αμέτρητα βιβλία αμέτρητα χαμόγελα και από πάνω τα αστέρια να χαμογελούν.

Ναι, είναι όμορφα εκεί έξω. Οπλίζομαι με θετική ενέργεια. Κάνω σχέδια για τις καλοκαιρινές μου αποδράσεις. Εύχομαι μόνο να μην μείνουν σχέδια. Όπως λέει και ο λαός όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει. Παλιά θυμάμαι έτρωγα χαστούκια συνεχώς και ερχόμουν στην πραγματικότητα. Προσπαθούσα να τα κάνω όλα μαζί ταυτόχρονα και φυσικά η αποτυχία ήταν μεγάλη. Ένα βήμα τη φορά. Το πήρα το μάθημά μου. Ένα βήμα τη φορά!

Ναι, είναι όμορφα εκεί έξω. Με απλά καθημερινά πράγματα γίνομαι ευτυχισμένος. Διαβάζω ένα καλό βιβλίο και μετά ακόμα ένα. Θα βγω με φίλους αγαπημένους για ένα καφεδάκι σε μια φιλόξενη γειτονιά κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Θα περπατάω με τις ώρες και θα κουβεντιάζω πολλά και διάφορα για να τα ξορκίσω. Να τα βγάλω από μέσα μου όλα αυτά που με βαραίνουν και μου μαυρίζουν την ψυχή.

Ναι, είναι όμορφα εκεί έξω. Και μέσα μου είναι όμορφα. Και γύρω μου όλα είναι όμορφα. Τα πάντα είναι όμορφα. Απλά χαμογέλα και θα τα δεις κι εσύ!

Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

About Guest Μεταξύ μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει