7 Φεβρουαρίου 2018
Share

Δύναμη, είναι να αγαπάς τον άλλον για όλα όσα είναι

Άνοιξε τα μάτια της. Αυτό που είχε μπροστά της ήταν όλη της η ζωή, ο άνθρωπος της.

Έτσι ένιωθε η καρδιά της, το μυαλό όμως;

Οι ρυτίδες στα μάτια του ταίριαζαν τόσο πολύ στο πρόσωπο του. Αυτές οι γκρίζες τούφες που ολοένα και πιο έντονη έκαναν την εμφάνιση τους έδιναν μια πιο έντονη γοητεία σ αυτό που αντίκριζαν τα μάτια της.

Όταν όμως το βλέμμα της έπεσε πάνω σε εκείνες τις δύο γραμμές ανάμεσα στα καλοσχηματισμένα του φρύδια , έκαναν την σκέψη της να θολώνει και να παρασύρεται από θυμό.

Δεν μπορούσε να καταλάβει αν αυτό που είχε αγαπήσει ήταν αυτός ή η δύναμη που ασκούσε επάνω της. Μια δύναμη που κυριαρχούσε όλο της το είναι. Όσες φόρες προσπάθησε να φύγει από τα χέρια του, το μυαλό της έπαιζε άσχημα παιχνίδια. Κάθε φόρα που προσπαθούσε να τον πείσει να μείνει εκεί μαζί της, δεν αργούσαν πολύ να κάνουν την εμφάνιση τους εκείνες οι γραμμές στα φρύδια του, προσπαθώντας με αυτό το τρόπο να της δείξει την απάντηση του.

Και κάπως έτσι, άλλο ένα ξημέρωμα την έβρισκε μόνη της να προσπαθεί να μυρίσει έστω κι ένα σημείο στο μαξιλάρι που να έχει απομείνει, ένας συνδυασμός από την μυρωδιά του κορμιού του, μαζί με εκείνο το άρωμα που μπορούσε τόσο απλά να εγκλωβίζει την ροή της σκέψης και του θυμού, και να την οδηγήσει στο θέλω του έρωτα που της βασάνιζε το μυαλό,το σώμα και την ψυχή.

Πως θα μπορούσε να βρει την λογική της και πώς θα μπορούσε να σκεφτεί τον εαυτό της

όταν η δύναμη που ασκούσε αυτός επάνω της ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλο ενδιαφέρον στην ζωή της;

Έψαχνε να βρει ένα, ένα τα κομμάτια που αγάπησε πάνω του για να προσπαθήσει να απομυθοποιήσει το κάθε ένα ξεχωριστά. Όλα μπορούσε να τα γκρεμίσει. Το κάθε τι πάνω στο κορμί του μπορούσε να βρει ένα τρόπο για να το διαγράψει. Αυτό όμως που δεν μπορούσε ούτε κάν να ακουμπήσει ακόμα και με την σκέψη της, ήταν ο έρωτας που ένιωσε από την πρώτη στιγμή που της επέτρεψε να μπει στο μυαλό και στην καρδιά του.

Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα ανάλογα με ποιον η ποιους έχει μπροστά του.

Όταν όμως θα αποφασίσει πραγματικά να ανοίξει τις πύλες της καρδιάς και του μυαλού του,

ή θα απογοητευτείς από αυτό που θα αντικρίσεις, ή θα ερωτευτείς πραγματικά,αληθινά και δυνατά κάθε μικρό και μεγάλο σημείο που αντίκρισες και ένιωσες εκεί μέσα.

Μετά από όλες αυτές τις σκέψεις που παρέσυραν το μυαλό της

κατάλαβε ότι δεν είχε σημασία αν αυτός ασκούσε κάποιου είδους δύναμης επάνω της, άλλα ότι αυτό που αγάπησε είναι ένα σύνολο όλων αυτών των κομματιών που αποτελούν αυτό το πρόσωπο που επεξεργάζεται αυτή την στιγμή. Αυτό για το οποίο νιώθει την καρδιά της να φτερουγίζει τόσο δυνατά, σαν να γνώρισε το μυαλό και την ψυχή του μόλις τώρα!

Με αυτή την σκέψη και την μυρωδιά που είχε χαραγμένη μέσα στο μυαλό της θα μπορούσε να κοιμάται ήρεμα και γαλήνια, για όσα βράδια ακόμα είχε να διανύσει χωρίς αυτόν, καθώς ήξερε πως δεν είναι πολλά ακόμα.

Κωνσταντίνα Εσκιτζή

About Κωνσταντίνα Εσκιτζή

Μέχρι εχθές δεν ήξερα ότι οι λέξεις θα γίνουν οι όμορφες στιγμές μου.
Δεν πίστευα ότι οι εικόνες που με γοητεύουν στα μάτια μου όπως μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, θα γινόταν και η έμπνευσή μου.
Σήμερα λοιπόν κάνω τις εικόνες μου λέξεις και δημιουργώ κείμενα που μέχρι εχθές δεν ήξερα ότι υπήρχαν..

Μπορεί επίσης να σας αρέσει