11 Φεβρουαρίου 2018
Share

Κρεβατομουρμούρας το ανάγνωσμα!

Με το πέρασμα του χρόνου και δοκιμάζοντας διάφορα στη ζωή και στο φαγητό έχω καταλήξει ότι οι ποσότητες, οι δοσολογίες και το γούστο σου καθορίζουν αν περνάς καλά ή όχι. Είναι εξίσου άσχημο να σηκώνεσαι από το τραπέζι, τις σχέσεις, τη δουλειά πεινασμένος όσο και σκασμένος ή μπουχτισμένος. Το άδειο στομάχι και η άδεια ψυχή αφήνει το ίδιο δυσάρεστο συναίσθημα με την υπερφορτωμένη ψυχή ή το πρησμένο στομάχι. Κατ’ εμέ πρέπει να σηκώνεσαι χορτάτος αλλά έχοντας πάντα αφήσει χώρο να δοκιμάσεις και λίγο ακόμη.

Σημαντικό συστατικό στοιχείο μιας σχέσης ή ενός γάμου αποτελεί, θέλοντας ή μη η κρεβατομουρμούρα. Στο μυαλό μου η κρεβατομουρμούρα είναι συνυφασμένη με το τραγούδι bitter sweet symphony των verve. Είναι μια γλυκόπικρη συμφωνία για τ’ αυτιά μας και την καθημερινότητα μας. Για την πίκρα δεν χρειάζεται να αναφέρω και πολλά. Πέφτεις στο κρεβάτι να ξαπλώσεις και να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να χαζέψεις την τηλεόραση ή απλά να ρημαδοκοιμηθείς και ξάφνου το κρεβάτι σου μετατρέπεται σε κλίνη του Προκρούστη.

Τα ψώνια που ξέχασες από τη λίστα, η ματιά που έριξες στην όμορφη κοπέλα, οι σακούλες των σκουπιδιών που δεν πέταξες, οι δουλειές του σπιτιού που ποτέ δεν κάνεις, το ότι κάθεσαι στον καναπέ και ασχολείσαι με την μπάλα και το ίντερνετ και δεν έχεις όρεξη για κουβέντα είναι μερικοί λόγοι να αρχίσει η κρεβατομουρμούρα.Δεν έχουν όλες οι κρεβατομουρμούρες την ίδια ένταση, ποιότητα και διάρκεια. Είναι σαν το σεξ. Μερικές σου μένουν εφ’ όρου ζωής, άλλες τις ξεχνάς μόλις ολοκληρωθούν. Η πίκρα όμως παραμένει πίκρα.

Πάμε τώρα στη γλύκα. Ποια γλύκα θα αναρωτηθείτε οι κύριοι. Μάγκες, ουδέποτε φοβήθηκα τα λόγια μιας γυναίκας. Πάντα με φόβιζαν οι σιωπές της. Τις σιωπές να φοβάστε. Όσο σας μιλάει, σας πειράζει, σας γκρινιάζει, σας μαλώνει σημαίνει ότι είναι εδώ και ενδιαφέρεται για σένα και την σχέση σας. Θέλει να την προσέχετε. Δεν σας έχει ξεγραμμένο, δεν τα έχει παρατήσει.Οπλιστείτε λοιπόν με θάρρος και καρτερία, κοιτάξτε τις γλυκά στα ματιά και κάθε τρία λεπτά θα επαναλαμβάνετε ότι έχουν δίκιο. Ξέρουν ότι δεν έχετε ιδέα σε τι έχουν δίκιο. Αρκεί που θα το πείτε και ενίοτε να το δείχνετε και έμπρακτα.

Εννοείται ότι κάθε ζευγάρι βρίσκει την δικιά του σωτήρια δόση κρεβατομουρμούρας. Δεν είναι όλες οι κρεβατομουρμούρες για όλα τα στομάχια. Ισχύει ότι και για το φαγητό. Ο καθένας καταλήγει στην γεύση και την ποσότητα που του νοστιμίζει την ζωή. Το ίδιο αναζητήστε και στην κρεβατομουρμούρα. Έχει και αυτή τη νοστιμάδα της.

Τα σέβη μου.

 

About Λουκάς Αναγνωστόπουλος

Μου αρέσει η γραφή και η έννοια της παρέας. Οι στιγμές που μοιράζεσαι, οι λέξεις που γίνονται ιδέες και αισθήματα. Οι άτακτες ερριμμένες σκέψεις μου  μετατρέπονται σε λέξεις με την ελπίδα ότι ιδέες που μοιράζονται δεν πεθαίνουν ποτέ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει