Τίποτα, εκτός του τίποτα!

-Μιλήσατε;

-Φυσικά.

Καθημερινή συνομιλία, πολλοί αυτοί που την επαναλαμβάνουν. Έλλογο ον ο άνθρωπος και αυτό που αποκλειστικά κατέχει τη δυνατότητα του λόγου. Έτσι του έχει προσφερθεί γενετήσια η ικανότητα της έκφρασης μέσω αυτού. Αδιαμφισβήτητα υπάρχει και η γλώσσα του σώματος μα τι να σου κάνει κι αυτή μόνη της. Μεγάλης ουσίας η αλληλουχία πράξεων και υγιής στις περισσότερες εκφάνσεις της.

Έτσι λοιπόν σήμερα θα έρθω σε αυτή την σύνδεση. Συναναστρεφομενοι καθημερινά με ανθρώπους, επέρχεται η κοινωνικοποίηση και κάθε είδους διαπροσωπικές σχέσεις. Εκεί θα επέλθουν συμφωνίες απόψεων, θα δημιουργηθούν συμβατοί δότες συναισθημάτων, μα και συγκρούσεις θα εμφανιστούν αναφερόμενες σε υγιείς σχέσεις.

Αλλά τα ζητήματα της ικανότητας της επικοινωνίας θα κριθούν στο τελευταίο προαναφερθέν αποτέλεσμα αλληλεπιδράσεων. Διότι εκεί θα παιχτούν ψυχές και καρδιές στην πιο απροστάτευτη εικόνα τους. Τότε αυτές θα είναι χτυπημένες από φόβο, πόνο, θλίψη, εγωισμό. Και τότε εκεί η ομιλία θα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Στις δεδομένες στιγμές ο διάλογος θα πρέπει να λάβει ενεργό ρόλο. Οι δυο πλευρές θα πρέπει να μιλήσουν.

Κι όταν γίνει αυτό. Η απάντηση στο τι είπατε. Να μην είναι τίποτα εκτός του τίποτα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *