Stepmom/Η ζωή σε δύο πράξεις

Είναι μια ξεχωριστή ταινία, που στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο «Η ζωή σε δυο πράξεις». Δημιούργημα μοναδικό που σε συνδυασμό με ένα ιδιαίτερο τρίπτυχο ηθοποιών (Susan Sarandon, Julia Roberts, Ed Harris), ήρθε το 1998 για να συγκλονίσει το κοινό της. Εμφανίστηκε για να θίξει κάποια ευαίσθητα θέματα, συνδυαστικά ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα.

Μια μητέρα που μετά από τον χωρισμό με τον σύζυγο της και έχοντας δυο παιδιά μαζί του, πρέπει να αντιμετωπίσει την θύελλα συναισθημάτων της. Στηρίζοντας ξεχωριστά την έφηβη κόρη της και τον μικρότερο γιο της. Ως γυναίκα επιπλέον θα πρέπει να κρατήσει τις ισορροπίες με τον πρώην άντρα της και να προσαρμοστεί η ίδια μα και τα παιδιά με την ύπαρξη της νέας συντρόφου του. Εξελίσσονται δύσκολες καταστάσεις ανταγωνισμού των δυο γυναικών κυρίως όσον αφορά τα παιδιά. Ισορροπίες λεπτές που δύσκολα διαφυλάσσονται και εύκολα διαταράσσονται.

Εκεί λοιπόν που οι προσπάθειες, αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα ειρηνικότερα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Ο καρκίνος χτυπά την πόρτα της μητέρας επιθετικός, ανατρέποντας τα πάντα κυρίως μέσα της. Πλέον είναι αναγκαίο στις παρατάσεις ζωής που παίρνει, αρχικά να προσφέρει αναμνήσεις στα παιδιά της επιπλέον, μα και να προετοιμάσει το έδαφος για την μετέπειτα ζωή χωρίς αυτήν. Ο σύζυγος ενημερώνεται και την στηρίζει όσο μπορεί. Μα η μαγεία κρύβεται, στην ώθηση που έδωσε αυτή η ασθένεια στις δυο αυτές γυναίκες για να γίνουν μια γροθιά, προετοιμάζοντας το μέλλον. Κυρίως των παιδιών!

Αν με ρωτήσεις ποια στιγμή θα κράταγα από αυτήν την ταινία, θα σου πω μόνο μια. Όταν η μητέρα απευθυνόμενη στην νέα σύντροφο του πατέρα, λέει για τα παιδιά της. «Εγώ κρατάω το παρελθόν τους κι εσύ το μέλλον τους.» Ναι, αυτή! Γιατί εκεί θα δεις να κρύβεται όλη η δύναμη της αγάπης που καθετί άλλο το βάζει στην άκρη. Μαγεία και δύναμη συνδυασμένες σε μια ταινία, που ναι όσες φορές και να την δω θα με κάνει να συγκινούμαι.      

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *