23 Μαρτίου 2018
Share

Στην αγαπημένη μου Ελλάδα

Όπου κι αν πάω, ό,τι κι αν κάνω, όποιο χώμα κι αν πατήσω, πάντα σε εσένα γυρίζω, σε εσένα επιστρέφω, αγαπημένη μου, γλυκιά πατρίδα. Έχεις φωλιάσει μέσα στην καρδιά μου. Σε έχει μπολιάσει μέσα μου.

Όσα ταξίδια κι αν κάνω εκτός ελληνικών συνόρων, όσα ωραία μέρη κι αν δω, κι αν θαυμάσω, εσένα αγαπάω. Είσαι η πιο όμορφη στον κόσμο. Είσαι διαμάντι ακατέργαστο και φωτεινό.

Σε φθονούν οι οχτροί, γιατί είσαι ευλογημένη κι ανυπέρβλητη. Σου εδόθη ως δώρο μέγα η αρχαία ελληνική γλώσσα, που όσο κι αν προσπαθούν να την ποδοπατήσουν και να την κουτσουρέψουν, θα ομιλείται εις τον αιώνα των αιώνων. Ό,τι κι αν κάνουν, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να σε δυναμώσουν.

Δεν συγκρίνεσαι με καμία χώρα στον πλανήτη. Είσαι τόσο μικρή σε έκταση και συνάμα τόσο μεγάλη. Κουβαλάς στην πλάτη σου ιστορία αιώνων. Είσαι χώρα Αγίων, που χιλιάδες ανθρώπων έδωσαν την ζωή τους υπέρ πίστεως, πατρίδος, ιδανικών κι αξιών.

Όταν πατάω τα πόδια μου σε ξένη γη, σε άλλη χώρα, μου λείπει ο λαμπερός σου ήλιος, ο γαλανός ουρανός, η θάλασσά σου, κι εκείνη η ανεκλάλητη θαλπωρή, η ζεστασιά, που νιώθω μέσα μου βαθιά, η αγαλλίαση, η ειρήνη, η χαρά.

Σήμερα τιμούμε τους ήρωες που μας χάρισαν την ελευθερία μας. Είναι μεγάλη αρετή να είσαι λεύτερος κι όχι δούλος.

Είναι ανείπωτη η προστασία που έχεις από τον Ουρανό.

 

Αγγελική Τριάντη

About Guest Μεταξύ μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει