Είσαι δυσλεκτικός κι είμαι πολύ περήφανη για σένα

«Είσαι δυσλεξικός και είμαι πολύ περήφανη για σένα..»

Ναι αγάπη μου είσαι δυσλεξικός, είναι δεδομένο δεν μπορούμε να το αλλάξουμε! Μέσα στην ανθρωπότητα ο κάθε ένας είναι διαφορετικός, μα αυτή είναι η μαγεία. Ναι έτσι είναι και ευτυχώς γιατί αλλιώς όλα θα ήταν πολύ μονότονα. Εσύ λοιπόν διαφέρεις και πέρα του ότι δεν είσαι ο μόνος πάνω στην γη, έχεις αυτό το χαρακτηριστικό που σε κάνει ξεχωριστό και μένα περήφανη.

Μη με κοιτάς λοιπόν με απορία για αυτό που σου λέω και μην αμφιβάλεις για την αλήθεια των λόγων μου. Αυτό το χαρακτηριστικό σου είναι που σε ξεχωρίζει. Πολλές φορές στην ζωή σου ως δυσλεκτικός θα συναντήσεις άτομα που θα σε κρίνουν και θα σε προσβάλλουν για αυτό. Μα εκείνοι θα αποδεικνύονται πολύ λίγοι μπροστά σου. Γιατί αυτοί θα είναι οι ανεπαρκείς και όχι εσύ, κάτι το οποίο θα προσπαθήσουν να σου προσάψουν. Εσένα το μυαλουδάκι σου πάντα θα δουλεύει με έναν ξεχωριστά μαγικό τρόπο, οθούμενο από την ιδιαιτερότητα σου.

Έτσι μην ντραπείς ποτέ για τους αναγραμματισμούς και τα γραμματάκια που χοροπηδάνε όταν διαβάζεις κάτι. Έχει πλάκα έτσι δεν είναι; Παραδέξου το! Ίσως σε δυσκολεύει όταν μελετάς ένα κείμενο, μα πάρε τον χρόνο σου. Κι εγώ θα είμαι εδώ για να σε βοηθώ να το κατανοήσεις, μα και για να φτιάξουμε τα κολπάκια που θα σε διευκολύνουν όταν δεν θα είμαι δίπλα σου. Είναι απλά θα δεις και εσύ είσαι ένα δυνατό παιδί.

Από την άλλη ξέρω πως το διάβασμα δεν είναι η μόνη δυσκολία. Η γραφή μπορεί να σε ζορίζει. Η ορθογραφία και οι τόνοι γίνονται σπαζοκεφαλιά για όλους μέχρι να τους μάθουν. Αλλά εμείς θα το προσπαθήσουμε κι αυτό, διότι το δικό μας μυαλό έχει ένα μεγάλο όγκο μαγικών σκέψεων , που μπορεί να μας δυσκολέψει να ανταποκριθούμε σε αυτά. Μα με σωστά μικρά και σταθερά βηματάκια θα το διορθώσουμε, όσο μπορούμε. Όμως δεν θα μείνουμε σε αυτά , γιατί εμείς έχουμε την ικανότητα να μιλάμε πολύ ευκολότερα.

Αυτό ζητάω από σένα μίλα μου. Δώσουμε τις πληροφορίες που ξέρεις εκφραζόμενος προφορικά. Θέλω να σε ακούσω και έχεις όλο τον χρόνο να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη. Αλλά δεν θέλω να μείνουμε μόνο σε ότι αφορά τις γνώσεις σου, έχω ανάγκη να ακούσω τα συναισθήματα σου. Να με βάλεις στο γεμάτο χρώματα και φαντασία κόσμο σου.

 Για αυτό λοιπόν χαμογέλα μου και μην μου πεις ποτέ πως ιδιαιτερότητα σου είναι αρρώστια. Και να θυμάσαι πάντα πως οι άρρωστοι είναι αυτή που θα το ισχυριστούν αυτό.

 Είσαι δυνατός, ξεχωριστός, υπέροχος και εγώ είμαι πολύ περήφανη για σένα ψυχούλα μου!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *