Η μάσκα κι ο θίασος

Ένας θίασος περιόδευε κάποτε από περιοχή σε περιοχή και έδινε διάφορες παραστάσεις για να πληρώνει και να ψυχαγωγείται το κοινό.  Είχε μία άμαξα μέσα στην  οποία έμεναν οι ίδιοι και φιλοξενούσαν τα ρούχα και τη στολή της εκάστοτε παράστασης, αλλά  και όλα τα χρήματα που συγκέντρωναν από κάθε φορά.

Εκείνη την ημέρα, θα περιόδευαν σε μία άλλη περιοχή για να παρουσιάσουν ένα καινούργιο. Άρχισαν λοιπόν  μερικοί από αυτούς να κάνουν πρόβες, φορούσαν τη μάσκα τους και επαναλάμβαναν τα λόγια τους.

Τότε, ένα ζευγάρι ληστών τους είχε βάλει στο στόχαστρο και τους παρακολουθούσε εδώ και ημέρες, αποφάσισε να επιτεθεί και να πάρει από εκείνους όσα χρήματα κρατούσαν επάνω τους. Όταν κάποια μέλη του θιάσου έλειπαν, εκείνοι αφού αιφνιδίασαν τους άλλους ηθοποιούς την ώρα της πρόβας, τους απομάκρυναν από την άμαξα  και τους έδεσαν, αποφάσισαν να φορέσουν τις μάσκες τους και να υποδυθούν εκείνους ώστε  να μην τους υποψιαστεί κανείς.

Τα υπόλοιπα μέλη όταν επέστρεψαν και τους είδαν, δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί και άρχισαν να επαίρονται συνεχώς για το πόσο όμορφα είναι ντυμένοι.

Μετά από λίγη ώρα, κατέφθασαν στην περιοχή και πλήθος κόσμου είχε αρχίσει να έρχεται για να τους παρακολουθήσει.

Η παράσταση είχε αρχίσει και οι πρώτοι ηθοποιοί βγήκαν επάνω στη σκηνή την ίδια στιγμή που οι ληστές άρπαξαν όλα τους τα χρήματα, πέταξαν τις μάσκες τους κάτω και τράπηκαν σε φυγή.

Όταν πέρασαν λίγα λεπτά και οι υπόλοιποι συντελεστές του θιάσου δεν ερχόντουσαν, τότε οι ηθοποιοί ανησύχησαν και έτρεξαν στο καμαρίνι τους για να δουν τα πάντα λεηλατημένα και να αντιληφθούν τότε τι είχε συμβεί.

-Ήταν τόσο όμορφοι κάτω από τις μάσκες τους εκείνοι που μας άρπαξαν όλα τα χρήματα που με τόσο κόπο βγάλαμε! άρχισαν να φωνάζουν και να παρηγορούν ο ένας τον άλλο…

ΥΣ: Αυτό που είναι όμορφο εξωτερικά, δε σημαίνει πως είναι καλό ή έχει περιεχόμενο. Μην το αφήνεις λοιπόν να σε ξεγελά, όταν πέσουν οι μάσκες τότε θα καταλάβεις πόσο λάθος έκανες…

 

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *